Urmărește emisiunea live


Băsescu: Nu avem un politician cu vână de lider care să-l facă pe Iohannis

Traian Băsescu a declarat, duminică, că România are, în acest moment, o mare criză de lideri politici, fapt pentru care Iohannis va câștiga un nou mandat la Cotroceni.

"Din păcate, România are o criză de lideri politici formidabilă. Deocamdată partidele nu au un contracandidat pentru Klaus Iohannis. Asta e părerea mea. Şi credeţi-mă, (...) experienţa mea, ca lider politic, atât cât am fost, îmi spune că în momentul de faţă nu avem un politician cu vână de lider care să-l facă pe Iohannis. (...) Gândiţi-vă ca Iohannis are de partea lui tot ce înseamnă electorat de dreapta, cu sau fără alianţe ale PMP cu USR şi cu PNL, pentru că electoratul de dreapta nu are alt refugiu în momentul de faţă, decât Iohannis care i-a păcălit el că ar fi de dreapta", a spus Băsescu la RTV

Potrivit acestuia, Iohannis nu ar avea emoţii pentru un al doilea mandat. "Recunosc, nu, nici măcar n-ar avea nevoie de o alianţă de dreapta", a afirmat fostul şef al statului.

[citeste si]

Traian Băsescu s-a arătat sceptic că există personalităţi politice care să poată să-l învingă pe Iohannis în alegeri. El a respins nume precum Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu sau Liviu Dragnea.

"Uitaţi-vă la Dragnea, e un înfrânt, care duce la înfrângere şi PSD-ul, în PSD dacă ar mai apărea alt lider ar avea grijă Dragnea să-l elimine, în PNL... daţi-mi un lider capabil să câştige prezidenţialele, numai un nume să-mi spuneţi. (...) Dacă dreapta vrea să se îngroape la doi metri sub pământ, să şi-l pună lider pe Cioloş, vă garantez că PMP-ul nu va fi parte a acceptării unui astfel de lider. (...) Dacă ar fi să aibă loc o unificare a dreptei, n-aş fi de acord ca această consolidare să se facă de dragul lui Iohannis, din nevoi politice acute", a mai spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel