Băsescu: Nu am făcut niciun masterat. Nu sunt dottore

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a contrazis afirmaţiile lui Liviu Pop care preciase că există susupiciuni de plagiat la masterul preşedintelui. Băsescu susţine că el nu a făcut niciun masterat şi nici nu a absolvit niciun doctorat. Băsescu susţine că el a făcut cursuri speciale pentru a deveni comandant de navă.

"Niciodată nu am avut cursuri de plagiat. Nu sunt nici doctor , nici dottore. În 1995, am absolvit cursurile avansate la Institutului de Tehnologie Marină ca bursier al statului norvegian. Eu am atins vârful profesional al carierei pe ce am ştiut să fac. Am fost ofiţer pe diverse trepte. Am făcut serviciu pe cele mai mari şi riscante nave ale ţării.

Mi-am încheiat carierea pe mare după 4 ani de comandă pe o navă de 306 metri fără să am vreun incident de navigaţie ceea ce a confirmat încrederea armatorului. Nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false ca să am sentzimentul că sunt un om împlinit. Nu ştiu care poate fi echivalentul în doctorate în a comanda o navă cu lugime de 306 metri şi lăţime de 48 de metri. Îi invit pe cei care nu au reuşit în profesie şi îşi împodobesc cariera cu titluri furate să renunţe la politică.

Nu poţi să vrei să fii important în politică dacă nu reuşeşti în viaţă. Nu mă refer la nimeni anume. Am observat în viaţa politică românească oameni, care, nereuşind în cariera porfesională, au încercat să-şi acopere nereuşitele cu titluri împopoţonate. Îmi imaginez cum ar fi arătat în CV-ul unuia un curs de 3 luni, probabil le-a r fi considerat doctorat.

Mi se pare că se duce o campanie de acoperire a imporsturii, că toţi suntem la fel. Nu, dragii mei, eu nu sunt la fel cu cei care au plagiat. Nu mă faceţi master că nu mă recunosc a fi. Nu mă faceţi dottore pentru că nu mă recunosc a fi", a precizat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel