Băsescu nu a mers de frică la înmormântarea lui Emil Hossu

Traian Băsescu a preferat să nu rişte o nouă ieşire în public şi nu a mers la înmormântarea lui Emil Hossu. Moartea lui Hossu a fost un eveniment meditizat în aceste zile, iar Băsescu risca să fie huiduit de mulţimea de oameni care au trecut pe la căpătâiul actorului. Mircea Diaconu, directorul teatrului Nottara, susţine că din partea Preşedinţiei nu a sosit nicio coroană sau mesaj de condoleanţe. Emil Hossu era cunoscut ca un simpatizant liberal și protestase public în Piață și la mitingul USL. În alte situații, Băsescu nu a ţinut cont de divergențele politice sau personale pe care le-a avut cu oamenii de artă și a venit la catafalc, chiar dacă a făcut-o în timpul serii sau al nopții. Cel mai cunoscut caz este înmormântarea lui Adrian Păunescu

Traian Băsescu a fost prezent la catafalcul lui Adrian Păunescu unde a  depus un buchet de crini albi și a declarat, cu lacrimi în ochi,  că s-a regăsit în poezia lui ca "mulţi dintre noi". "Am fost doi oameni care am avut opinii politice total diferite, însă în poezia lui Păunescu m-am regăsit, ca de altfel mulţi dintre noi", a declarat şeful statului.

Preşedintele nu l-a uitat nici pe Gheorghe Dinică pentru care a trimis un mesaj de condoleanţe. "Marele actor Gheorghe Dinică rămâne în amintirea noastră, a celor care l-am admirat şi l-am iubit, un simbol al teatrului şi filmului românesc. Gheorghe Dinică ne-a cucerit prin farmecul şi talentul său, prin eleganţa, vitalitatea şi înalta măiestrie a interpretărilor sale, pe scenă şi pe marile ecrane".

Băsescu a trims o coroană chiar şi pentru Johnny Răducanu, chiar dacă acesta îi contestase vehement activitatea politică. Preşedintele a trimis o coroană funerară la Biserica Sf. Silvestru din Bucureşti, unde era depus sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului. Coroana conţinea o banderolă cu mesajele "Sincere condoleanţe" şi "Traian Băsescu, preşedintele României".

Nici Fănuş Neagu nu a fost uitat de preşedintele Traian Băsesu. Scriitorul a fot unul dintre oamenii care şi-au exprimat deschis opiniile politice care nu coincideau cu cele ale actualei Puteri.  "Am primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi a scriitorului Fănuş Neagu. Personalitate însemnată a culturii române, Fănuş Neagu ne-a dăruit, prin întreaga sa activitate de peste 50 de ani, o operă valoroasă prin măiestria sa artistică şi prin forţa metaforei cu care a surprins perioada pe care a traversat-o. A fost simbolul unei generaţii care a asumat literatura ca expresie a libertăţii şi a valorii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel