Băsescu, mesaj crunt pentru pleava retrogradă: Îmi asum

Traian Băsescu spune că în mandatele sale de șef al statului CSAT și-a făcut datoria, adăugând că își asumă "legalitatea, corectitudinea și oportunitatea" hotărârilor care au vizat "consolidarea instituțiilor statului și lupta împotriva corupției".

"Toată „pleava retrogradă" a României, fie că vorbim de jurnaliști, analiști, politicieni sau relicve ale vechiului regim, nu mai prididește, pe toate televiziunile, cu acuzații la adresa mea precum că "din cauza hotărârilor ilegale ale CSAT condus de Băsescu timp de 10 ani", SRI, DNA și instanțele de judecată au ajuns să facă abuzuri. În principiu, știu că „Băsescu este de vină", dar ura și prostia au depășit limitele rezonabile.

Categoric, sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați, abuzuri în practicarea arestului preventiv și în penitenciare, abuzuri în întocmirea dosarelor penale, unde destui procurori prezintă doar probe împotriva acuzatului, nu și pe cele în favoarea lui, oameni cărora li se cer denunțuri mincinoase cu cătușele pe masă atunci cînd sunt în fața procurorului, denunțători şi provocatori la comandă care devin intangibili, deși au furat doar pentru că procurorul are ca țintă un politician etc., dar, dacă vreți corectitudine, căutați responsabilii în altă parte, pentru că nici CSAT și nici eu nu am cerut să se facă dosare penale și cu atât mai puțin unor anume persoane, cum nu am aprobat nici încălcarea legii.

Propagandă susţinută de cei care vor demolarea instituţiilor statului

Sau poate această "pleavă retrogradă" omniprezentă pe televiziuni vrea să-i facă pe români să creadă că, din cauza hotărârilor CSAT, a fost condamnată Rarinca sau că, din cauza hotărârilor CSAT, s-au falsificat stenogramele în dosarul Paltin Sturza sau că, din cauza CSAT, a fost condamnat fără probe primarul Gutău sau poate vreți ca românii să creadă că, din cauza CSAT, a fost încătușată Olguța Vasilescu etc., etc. Nu, dragilor, asta este propaganda susţinută de cei care vor demolarea instituţiilor statului, şi nu corectarea abuzurilor evidente ale acestora", a transmis Traian Băsescu.

În context, el le recomandă celor care îl atacă public să citească ultimul raport MCV, pentru a avea o imagine cu privire la progresele justiției în mandatul său.

"Eu, Traian Băsescu, fost Președinte al României, îmi asum (așa cum cred că o face orice alt membru CSAT) legalitatea, corectitudinea și oportunitatea hotărârilor CSAT în general și în mod particular a acelora care sunt acum în dezbatere publică și care au vizat consolidarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției, a evaziunii fiscale, a crimei organizate (inclusiv a traficului de persoane), a spălării banilor și a criminalității transfrontaliere, a traficului de armament etc.

Altfel, dacă astăzi aș fi în situația de a lua decizii în cadrul legislativ al vremii, vă asigur că aș proceda similar ca în perioada 2004 – 2014. Vă asigur că, în mandatele mele, CSAT şi-a făcut datoria pe deplin faţă de interesele ţării în raport de nivelul ridicat al corupţiei şi al crimei organizate la data luării deciziilor.

Eu, Traian Băsescu, îmi asum!

[citeste si]

PS – 1. „Pleava retrogradă" este rugată să citească ultimul raport MCV pentru a avea o imagine cu privire la progresele justiției în mandatul meu.

2. Justiția a făcut progrese, dar, indiscutabil, mai are enorm de făcut pentru a fi credibilă şi, mai ales, deplin cinstită.

3. Niciodată CSAT nu a aprobat protocoale interinstituţionale", a mai transmis fostul președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel