Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei

băsescu
băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat ideea că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la constituirea Statelor Unite ale Europei, el făcând aceste afirmaţii cu ocazia ceremoniei de decorare a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale care participă la colocviul "Penser l'Europe".

"Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei", a declarat şeful statului, el precizând că a vorbit despre acest lucru şi în urmă cu circa două luni, informează Mediafax.

"În acelaşi context am susţinut că va fi cu atât mai bine cu cât va fi mai repede şi acest «mai repede» nu este generat de o grabă a României, ci, în opinia mea, este generat de o grabă a lumii, a efectelor procesului de globalizare", a subliniat Băsescu.

Potrivit afirmaţiilor sale, dacă, în mod real, Europa vrea să fie în cabina de comandă a procesului de globalizare, ea nu poate să fie decât unită.

"Dacă vom rămâne aşa cum suntem, vom fi tot timpul în poziţia de a lupta uneori împotriva efectelor globalizării", a ţinut să precizeze preşedintele Traian Băsescu.

Joi a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare de către preşedinte a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale, care participă la colocviul "Penser l'Europe", care are loc la Bucureşti în perioada 13-15 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel