Băsescu, latifundiar de Călărași. Chirieac: Veste bună, lasă politica pentru agricultură

Preşedintele Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, Ioana, 350 de hectare de teren arabil, în judeţul Călăraşi, anunță Antena 3. Terenul, compact, se află pe raza localităţii Nana, iar operațiunea  de vânzare-cumpărare a fost trecută în Registrul Agricol în data de 19 septembrie 2013. Deocamdată nu se cunoaște sursa banilor cu care a fost achiziționat terenul, pentru care s-a plătit peste 1,6 milioane de euro.  

 Potrivit sursei citate, consilierul prezidențial pe probleme de agricultură, Adrian Rădulescu, a fost cel care s-a ocupat efectiv de tranzacţie.

Cele 350 de hectare se aflau în posesia unor firme cu capital italian şi erau arendate către o asociaţie agricolă din comună, la care şefă este secretara Consiliului Local Nana, Tudorinţa Nicolae. Aceasta ne-a confirmat faptul că Rădulescu a venit şi a cerut negaţie de la asociaţia pe care o conduce, pentru suprafaţa pe care urma s-o achiziţioneze în numele fiicei lui Traian Băsescu.

 Terenul preşedintelui, lucrat de evazionistul El Khalill Jihad

Tudoriţa Nicolae spune că a fost achitată suma de 4.700 de euro pentru fiecare hectar, adică 1.645.000 de euro în total.

Totodată, şefa CL afirmă că Băsescu a cumpărat la un preţ bun terenul respectiv, câtă vreme ea a achiziţionat teren şi cu 5.000 de euro pe hectar. Terenul este lucrat de Maria Group Chirnogi.

Peste această firmă, condusă de libanezul El Khalill Jihad, anul trecut, mai precis în data de 12 august, a descins Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti, fiind acuzată că a prejudiciat statul cu suma de 30 de milioane de euro.

Bogdan Chirieac: Este o veste bună, că lasă politica pentru agricultură

 Analistul  Bogdan Chirieac a spus că aceasta este o veste bună, pentru că ar însemna că preşedintele abandonează politica şi se îndreaptă spre agricultură.

 "Eu cred că e o veste bună, faptul că intenţionează să se lase de politică şi să meargă spre Agricultură", a spus Bogdan Chirieac, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Visul lui Traian Băsescu s-a concretizat

Preşedintele Traian Băsescu  declara în această vară că  după terminarea mandatului i-ar plăcea să aibă o fermă de 200-250 de hectare, pe care să îşi facă şi o livadă cu piersici, cireşi şi meri, cumpărarea de teren agricol fiind singurul motiv pentru care ar fi dispus să ia un credit bancar.

“Mi-ar plăcea ca după ce termin, dincolo de faptul că mă voi ocupa de Mişcarea Populară, voi susţine eficient şi partidul Mişcarea Populară pentru că acum nu pot, mi-ar plăcea să am o fermă, aşa, de 200-250 de hectare, pe care, pe vreo 50 de hectare, să fac livadă cu piersici, cireşi, meri”, a afirmat preşedintele Băsescu la emisiunea “După 20 de ani”, de la ProTV.

 De asemenea, întrebat despre creditarea bancară şi dacă el ar fi dispus să ia un credit de la bancă, preşedintele a răspuns, ca “exemplu generic”, că ar lua bani de la bănci numai pentru a cumpăra teren agricol.

“Dacă o bancă mi-ar da bani să cumpăr teren agricol, aş lua, pentru altceva nu”, mai spunea Băsescu.

Deocamdată nu se cunoaște sursa banilor. Ceea ce știm este că la achiziționarea apartamentului, Ioana, fiica cea mare a lui Traian Băsescu,  aceasta a declarat la un  moment dat că banii pentru  locuința din Băneasa Investement provin și din vânzări anterioare. Rămâne de văzut ce tranzacții a reușit să mai facă fiica președintelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel