Băsescu, la TVR 1. Mesajul lui Papahagi înainte de interviul fostului președinte

Înainte cu jumătate de oră ca Traian Băsescu să acorde un interviu la TVR 1, Adrian Papahagi a scris un mesaj pe contul său de Facebook.

Fostul membru PMP a spus că abia așteaptă să vadă ce are de zis fostul președinte.

"La ora 21 îl voi asculta cu interes pe Traian Băsescu.

Ne-am despărțit atunci când între fondatorii FMP/PMP și Elena Udrea a ales-o pe aceasta din urmă. Consider că a fost o greșeală catastrofală, care a condamnat definitiv acest partid.

Cu toate acestea, Traian Băsescu nu se reduce la Elena Udrea. El a reprezentat timp de zece ani aspirațiile a milioane de români care și-au dorit un stat de drept modern, ancorat în Occident, cu instituții reformate și o justiție funcțională. Traian Băsescu are deci multe de explicat, iar eu doresc să-l ascult, cu buna credință cu care l-am sprijinit la greu, în timpul referendumului din 2012.

Aștept așadar explicațiile pe care le va da Traian Băsescu atât celor care l-au sprijinit pentru reformismul, occidentalismul și justițiarismul său, cât și celor care l-au atacat în permanență, cu ticăloșie, nu pentru a-l împiedica să facă rău, ci pentru a-l descuraja să facă bine.

Să ne păstrăm discernământul și să avem răbdarea de a asculta. Nu cred că Traian Băsescu se mai poate reinventa politic, și nici nu socotesc că mai e potrivit să joace un rol de prim-plan după zece ani în fruntea statului și 25 de politică. Dar cred că are dreptul să-și apere mandatele, cu tot ce au însemnat ele pozitiv pentru România în termeni instituționali și geostrategici", a scris Adrian Papahagi pe contul său de Facebook.

VEZI ȘI: Victor Ciutacu, mesaj VEHEMENT despre Elena Udrea: E deja PREA mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel