Băsescu la summit-ul NATO: Reprezentarea la Consiliul European nu e un subiect aici

Aflat la Chicago pentru a participa la summit-ul NATO, întrebat de jurnaliști despre reprezentarea României la Consiliul European, președintele Traian Băsescu a declarat că reprezentarea  la Consiliul European nu e un subiect în SUA. Declarația a fost făcută, duminică  seara (ora 23.00, la Chicago, ora 7.00, la Bucureşti-n.r.), la finalul primei zile a summit-ului NATO.

 "Nu e un subiect aici", a spus Băsescu într-o conferinţă de presă, fiind întrebat de jurnalişti despre subiectul reprezentării României la reuniunea informală a Consiliului European, care va avea loc la mijlocul săptămânii.

 De asemenea, preşedintele a spus , contextual, că nu atacă puterea.

 După ce s-a referit la lipsa de solidaritate manifestată de liderii unor ţări participante la operaţiunile militare ale NATO din Afganistan, care vor să retragă trupele înainte de încheierea misiunii în 2014, preşedintele a subliniat că nu vrea ca jurnaliştii să interpreteze că el atacă aceste ţări prin discursul său.

"Vreau să ştiţi că nu m-am adresat niciunei ţări, ci pur şi simplu am vorbit de nişte principii. Nu aş vrea să văd mâine nişte titluri de primă presă 'pe cine a atacat Băsescu'. Nu vedeţi că nu atac puterea, darmite...", a spus preşedintele, după care a început să râdă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel