Băsescu, la Iași: Am numit în fruntea Parchetelor magistrați cinstiți, care iubesc legea

basescu_iasi
basescu_iasi

Președintele suspendat, Traian Băsescu, le-a cerut românilor, sâmbătă, la Iași, să participe la referendumul din 29 iulie pentru a pune capăt ”abuzului și loviturii de stat a lui Ponta și Antonescu” și pentru a da o lecție teribilă clasei politice, arătând că, în timpul mandatelor sale a numit în fruntea Parchetelor ”magistrați cinstiți, care iubesc legea”.

”Vreau ca pe 29 să mergem la vot”, a cerut Traian Băsescu, de la tribuna amenajată în fața Palatului Culturii, din Iași.

”Sunt foarte mulți care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat, pot fi de acord cu ei dar până la un punct, legat de cum ne văd cei din UE”, a continuat președintele suspendat, precizând că ”România are acum nevoie mai mult ca oricând să se vadă că există o forță care pune capăt abuzului și loviturii de stat a lui Ponta și Antonescu. iar această forță nu este alta decât poporul român”.

Arătând că românii trebuie să-și apere țara prin votul lor și că pe 29 iulie nu se pune în discuție ”scaunul lui Băsescu”, ci interesul național, Traian Băsescu a făcut un apel către audiență: ”Vă rog să înțelegeți un lucru fundamental: prin reacțiile pe care le-ați văzut toți de la toți aliații noștri, puteți înțelege că România e izolată acum datorită vremelnicilor lor conducători, fie că e vorba de Crin Antonescu, Ponta, Voiculescu”.

În continuarea discursului său, președintele suspendat Traian Băsescu a explicat și care ar fi menirea unui vot negativ la referendum. ”Nu-ul nostru din 29 înseamnă un ”nu” nedreptății, lucrului necinstit din politică, un ”nu” celor 20 de parlamentari cu dosarele penale care au votat pentru suspendarea președintelui, un ”nu” vremurilor când instituțiile statului erau subordonate partidelor și nu interesului public”.

De asemenea, președintele suspendat Traian Băsescu s-a referit și la Justiție, arătând că ”ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani îi înspăimântă” pe cei din USL, ”realizând că toți, pas cu pas, unul câte unul vor veni să răspundă în fața legii pentru ce au făcut”.

”Am numit în fruntea parchetelor magistrațti cinstiți care iubesc legea, ori acest lucru îi înspăimântă pe USL-isti cel mai tare”, a precizat Traian Băsescu, convins că poporul român va da o lecție teribilă clasei politice pe 29 iulie, care va fi salvarea României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel