Băsescu l-a ignorat pe Tăriceanu la sosirea de la Parlament

Președintele Traian Băsescu nu a dorit să dea mâna cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la sosirea de la Parlament. 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost ignorat de președintele Traian Băsescu, în momentul în care se pregătea să intre în Parlament pentru a participa la  ședința solemnă pentru a marca împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO și a 65 de ani de existență a Alianței Nord-Atlantice.

După coborârea din autoturism, Traian Băsescu a fost  întâmpinat de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cu care a dat și mâna, dar și de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Băsescu l-a ignorat total pe Tăriceanu, președintele statului îndreptându-se către Ion Iliescu, pe care l-a și salutat. 

Analistul Bogdan Chirieac este de părere că gestul reprezintă expresia de adversitate a domnului Băsescu față de domnul Călin Popescu Tăriceanu. Domnul Băsescu nu trece peste asemenea lucruri. 

La ședința solemnă sunt invitați să participe  președintele Traian Băsescu, prim-ministrul Victor Ponta, membri ai Guvernului, foști președinți, premieri, miniștri de Externe și miniștri ai Apărării Naționale, foști membri ai Delegației parlamentare la AP NATO, reprezentanți ai MAE, MApN, SMG, MAI, ambasadori ai țărilor membre NATO și UE acreditați la București, ONG-uri din domeniu, reprezentanți ai mediului academic, precum și membri ai familiilor eroilor români care au căzut la datorie în teatrele de operațiuni NATO.

Dintre marii absenți, care au avut un rol important în aderarea Româniai la NATO,  se numără fostul premier, Adrian Năstase, dar și fostul șel al Marelui Stat Major al Armatei, generalui Dumitru Cioflină, ambii aflați în închisoare în urma unor condamnări la închisoare cu executare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel