Băsescu: Iohannis i-a păcălit pe români. Ar trebui să-i îndepărteze pe guriștii de tipul lui Orban, Rareș Bogdan

Crişan Andreescu / 19 iul 2019 / 07:57 Salveaza PDF Comentarii
Băsescu:  Ludovic Orban, Rareș Bogdan și alții cu care se consultă Iohannis sunt "guriștii care n-au nimic în cap"
Descriere foto: Băsescu: Ludovic Orban, Rareș Bogdan și alții cu care se consultă Iohannis sunt "guriștii care n-au nimic în cap"

Traian Băsescu a comentat, joi seara, decizia Curții Constituționale de a respinge inițiativele legislative de modificare a Constituției, în sensul interzicerii amnistierii sau grațierii corupților.

"Eu am mai spus că nu poți introduce o interdicție de amnistie și grațiere pentru o categorie, corupții, iar de violatori, de exemplu, să spui că pot fi grațiați. Cred că CCR a luat o decizie care nu putea fi alta. Sunt alte mijloace de luptă împotriva corupției, dar nu încălcarea Constituției!

Acum discutăm de un demers neconstituțional al președintelui. Românii au venit într-o capcană din dorința de a da frâu liber luptei anticorupție, o dorință legitimă la popor. Oamenii au votat", a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

 

Vezi și: CCR, decizie după referendum - Zegrean: "Nu este de mirare. Problema de fond este alta"

 

Întrebat dacă Iohannis i-a păcălit pe români, Băsescu a răspuns: "cu sau fără voia lui, da! Și-a pus în față guriștii de serviciu de tip Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan și, în numele Europei pe care guriștii au pretenția că o respectă, președintele a mers în siajul acestei propagande. Eu știu aparatul tehnic, pentru că nu l-a schimbat Iohannis. Aparatul tehnic al președinției nu putea să-i livreze gogoși lui Iohannis".

"Consecințele sunt că președintele trebuie să îndepărteze de pe lângă el guriști de tipul lui Orban, Rareș Bogdan, cine o mai fi printre marii susținători a oricărei prostii numai favorabilă președintelui să fie. Oamenii ăștia să-și vadă de drum și președintele să se bazeze pe oameni serioși, nu pe guriști", a mai declarat Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că Ludovic Orban, Rareș Bogdan și alții cu care se consultă Iohannis sunt "guriștii care n-au nimic în cap și care tot îl asigură că rup tot. Să-și vadă de treaba lor! Președintele e deasupra unor guriști de doi bani, lipsiți de responsabilitate".

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27