Băsescu, întrevedere cu secretarul-general NATO, Rasmussen

Basescu, intalnire cu Rasmussen
Basescu, intalnire cu Rasmussen

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, va efectua o vizită oficială în România în zilele de 23 și 24 mai, timp în care se va întâlni cu președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. Danezul a fost invitat de șeful statului român, potrivit Administrației Prezidențiale. DeCe News a scris pe 21 aprilie, citând surse din mediul diplomatic, că Traian Băsescu se află în pole position pentru ocuparea funcției de șef al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Rasmussen va avea la București întrevederi și cu ministrul Apărării, Mircea Dușa, dar și cu șeful diplomației românești, Titus Corlățean.

Danezul se va întâlni întâi cu premierul, iar mai apoi cu președintele, urmând să țină și o conferință de presă comună cu acesta din urmă, la ora 12:40.

Băsescu, la NATO?

Surse diplomatice au declarat pentru DeCe News în luna aprilie că numele lui Traian Băsescu este vehiculat în cancelariile occidentale, drept unul dintre favoriții la preluarea celui mai important post din sistemul internațional de apărare. Administrația Prezidențială a infirmat conținutul știrii publicate de site-ul nostru.

Mandatul lui Rassmusen se termină în august 2014, iar nominalizarea succesorului se face, de regulă, cu trei-patru luni înainte. Candidatura lui Traian Băsescu se bucură de sprijinul SUA și a unor importante capitale europene, din informațiile noastre. Celălalt favorit, președintele Turciei Abdullah Gül, are un handicap diplomatic din cauza atitudinii sale față de Occident și Israel.

Rugat să comenteze informația, premierul Victor Ponta spunea atunci că nu are cunoștință despre o posibilă candidatură a lui Traian Băsescu la NATO, dar că alt român i-a cerut sprijin în acest sens. Presa a vehiculat că acesta ar fi fostul ministru de Externe, social-democratul Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel