Urmărește emisiunea live


Băsescu, între elogii aduse Regelui Ferdinand I și atacuri la USL

basescu-traian2
basescu-traian2

Președintele Traian Băsescu participă, vineri, la vernisajul expoziției dedicate Regelui Ferdinand I, organizate la bordul fregatei din Portul Militar Constanța. Șeful statului a ținut un discurs, în timpul căruia a declarat că Ferdinand I a fost conducătorul de țară care a făcut ”cele mai mari servicii neamului românesc”.

”Este o onoare să fiu la bordul Fregatei «Regele Ferdinand» cu ocazia vernisajului unei expoziţii care ne face să-l cunoaştem mai bine pe acela care, aşa cum scrie la Mănăstirea Curtea de Argeş, a ridicat spada pentru întregirea ţării”, spus președintele, citat de Mediafax.

Băsescu a invocat curajul lui Ferdinand I de ”a ridica spada împotriva patriei mamă”, în 1916. ”Poate nu e coincidenţă, dar poate fi un element de început - anul acesta se împlinesc 99 de ani de la urcarea pe tron a celui de-al doilea rege al ţării şi primul şef de stat care a reuşit să întregească România”, a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că, după jumătate de secol de comunism, ”poate nu suntem suficient de recunoscători” Regelui Ferdinand I, care în 1922 se încorona la Alba Iulia ca Rege al României Mari.

”Nu pot să nu remarc două lucruri făcute de Ferdinand după ce a devenit rege al României Mari: a făcut reforma agrară şi i-a împroprietărit cu prioritate pe veteranii din primul război mondial şi a aşezat România pe baza unei Constituţii moderne, din 1923”, a spus Băsescu.

  Președintele n-a pierdut ocazia să atace USL, spunând că cei care au lucrat la proiectul noii Constituţii ar fi putut să-i dea acesteia niște ”principii mai temeinice” dacă ar fi citit Constituția din 1923.

”O părere personală şi rog istoricii să nu se supere: Ferdinand I a fost şeful de stat care a făcut cele mai mari servicii neamului românesc”, a încheiat Traian Băsescu.

La Constanța au loc în perioada 9-15 august manifestări artistice și culturale prilejuite de Ziua Marinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel