Băsescu, între aplauze și huiduieli la Chișinău: Vă pregătiți de un mare succes

Președintele Traian Băsescu și-a început, miercuri, vizita oficială în Republica Moldova. La întâlnirea cu omologul său, Nicolae Timofti, Băsescu a fost întâmpinat deopotrivă cu urări și huiduieli. Vizita președintelui vine într-un moment în care comuniștii moldoveni pierd tot mai mult teren în Republică,  iar multiple forțe politice își întăresc orientarea pro-europeană.

Presa din Moldova scrie că Traian Băsescu s-a pupat și îmbrățișat cu Timofti, iar șeful statului român a fost așteptat cu onoruri militare.

Președintele României a avut o replică și pentru liderul comunist Vladimir Voronin, care l-a atacat în mod repetat pe Băsescu în ultima vreme. ”Vladimir Voronin a uitat că are părinți în români”.

”Republica Moldova nu are altă alternativă decât cea europeana. Vă pregătiți pentru un mare succes al țării și am venit sa fiu alături de dumneavoastră într-un moment important, să vă asigur că România va rămâne un avocat fără rezerve în ceea ce privește drumul european al Republicii Moldova. S-a ajuns la o maturitate a relațiilor bilaterale. Relația România - Republica Moldova este matură, solidă”, a declarat Băsescu în Republica Moldova.

Traian Băsescu declara, marți, într-un interviu acordat Europa Liberă și România Liberă, că prioritatea României trebuie să fie integrarea Republicii Moldova în UE. El îi îndemna pe pe moldoveni să se luptă pentru fiecare pală de pământ ce le aparține, precizând că, în opinia sa, Rusia nu va fi rezonabilă în ceea ce privește conflictul transnistrean.

Republica Moldova are, mai nou, și o forță de stânga națională și proeuropeană: Partidul Noua Opțiune Istorică, condus de Viktor Alexeev. Liderul NOI a avut zilele acestea o întrevedere cu fostul președinte Ion Iliescu, care a salutat obiectivele Partidului Noua Opțiune Istorică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel