Băsescu, INTERZIS la Buzău. De ce s-a supărat fostul președinte

basescu
basescu

Traian Băsescu a vrut să vină la Buzău, dar fost interzis.

Pe 17 martie la Sala Sporturilor din Buzău va avea loc un concert de muzică populară românească intitulat "Din suflet românesc", un duplex Buzău-Chişinău, la care sunt aşteptaţi şi primarii unionişti din Republica Moldova. Acțiunea vine după ce 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova.

În acest context, presa locală scrie că fostul președinte ar fi vorbit la telefon cu primarul Constantin Toma. Edilul Buzăului a fost de acord ca Traian Băsescu să vină pentru a ține un discurs pe scena spectacolului de muzică populară, dar "superiorii" lui Constantin Toma s-au opus. Cel mai probabil, s-a crezut că dacă Traian Băsescu va veni la Buzău va câștiga capital politic din moment ce spectacolul va fi transmis integral la TVR 1. Când a auzit că nu va fi lăsat să urce pe scenă, Traian Băsescu s-a supărat și a zis că nu mai vine deloc, notează Buzoienii.ro.

O "unire simbolică, fără efecte juridice"

Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova.

Iniţiativa aparţine primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, care a precizat că este vorba de o "unire simbolică, fără efecte juridice".

[citeste si]

"În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar, mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman", a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, primarul Constantin Toma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel