Băsescu, în disperare, a decorat judecătorii de la CC

cc
cc

 Traian Băsescu, în disperare, a decorat  membrii Curții Constituționale, singura instituție  care îi mai putea asigura siguranța fotoliului din Palatul Cotroceni.

Băsescu a declarat că a ajuns, după câțiva ani de mandat, să nu mai comenteze deciziile CC, deoarece este inutil.

"Dacă în prima parte a primului mandat de preşedinte al României aveam obiceiul să mai comentez deciziile Curţii Constituţionale, după ce m-am experimentat puţin am ajuns la concluzia că orice comentariu public este inutil", a spus Băsescu în discursul ţinut după ceremonia de înmânare a decoraţiilor organizată la Palatul Cotroceni.

 El a ţinut să remarce că, în cei 20 de ani de activitate de la înfiinţarea sa, Curtea Constituţională a funcţionat "ireproşabil".

 "Sigur, îmi măsor foarte bine cuvintele când spun funcţionare ireproşabilă, pentru că adesea ori Parlamentul, ori Guvernul, ori preşedintele au avut comentarii legate de deciziile Curţii Constituţionale. Dar dincolo de comentarii a rămas un singur adevăr constituţional, acela al Curţii Constituţionale şi nicio instituţie din statul român nu a îndrăznit încă să încalce o hotărâre, o decizie sau un aviz al Curţii Constituţionale. Asta înseamnă că suntem în faţa unei instituţii puternice pe care toţi o recunoaştem", a spus Băsescu.

 De asemenea, preşedintele a arătat că această instituţie şi-a dobândit respectabilitatea.

La încheierea festivității, președintele a invitat judecătorii CC la un pahar de șampanie: "Pentru că plenul Curţii Constituţionale nu e atât de mare ca al Guvernului, vă invit la un pahar de şampanie", a spus preşedintele, care a petrecut după ceremonie mai multe minute în mijlocul judecătorilor.

 Conform decretelor, şeful statului i-a conferit preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.  Aceeaşi distincţie le-a fost acordată de preşedintele Băsescu şi judecătorilor CC Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Zoltan Puşcaş, Tudorel Toader.

 Totodată, judecătorului CC Acsinte Gaspar i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel