Băsescu: Îl băgăm în concediu pe Iohannis. Ce nebunie ar fi pe Mihaela

Traian Băsescu a făcut o glumă pe seama lui Mircea Geoană și alegerile prezidențiale din 2009.

"Dacă Dragnea constată că Geoană trebuia să fie președinte, cum facem? Îl facem președinte? Ce nebunie ar fi pe Mihaela (n.r. - Geoană). Îi dăm un concediu de cinci ani lui Klaus Iohannis, îi dăm lui Geoană posibilitatea să-și facă mandatul. Mai trebuie și haz. Să nu luăm totul în tragic!", a zis Traian Băsescu. Declarația sa a stârnit hohote de râs la conferința de presă pe care a susținut-o.

"Eu voi contesta orice idee de fraudare a alegerilor. Cum poți să demonstrezi că nu a fost așa atât timp cât nu mai sunt buletinele de vot? Ne bazăm pe ce? Pe visele lui Geoană de a fi președinte? Încerc să fiu echidistant, dar ironia nu îmi poate ieși din minte", a mai zis fostul președinte. 

[citeste si]

În plus, senatorul PMP Traian Băsescu s-a declara de acord cu modificările referitoare la funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă, în special cu cea care permite Parlamentului să înfiinţeze o astfel de structură chiar dacă există, în paralel, o anchetă a Parchetului.

"În principiu cred că e foarte bine. Noi ne-am obişnuit ca Parlamentul să oprească maşinăriile dacă se răsteşte procurorul general, dacă se răsteşte preşedinta CSM, dacă se răsteşte procurorul şef al DNA. Este timpul ca Parlamentul să devină o instituţie şi respectată şi cu autoritate. (...) Parlamentul este un factor decizional fundamental care nu se poate împiedica de alte instituţii. Parlamentul îşi face treaba lui. Foarte bine au făcut dacă au modificat... dacă vor modifica Regulamentul", a mai afirmat Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă la Parlament.

Fostul şef al statului a fost de părere că Parchetul ar putea opri propria anchetă, iar aceasta să fie desfăşurată de Parlament: "Dacă Parlamentul vrea să devină o instituţie puternică şi are de dezvoltat o anchetă trebuie să poată să o facă. Poate e cazul ca Parchetul General să îşi oprească ancheta, deşi eu de la bun început am fost un suporter al anchetei Parchetului General. Dar producându-se conflictul de puncte de vedere, nu pot să spun Parchetul domină Parlamentul, ci Parlamentul va trebui să poată să îşi facă obiectivele pe care şi le asumă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel