Băsescu aruncă suspiciuni asupra lui Sârbu. "Un samsar de terenuri"

Președintele Traian Băsescu, în contextul cumpărării terenului de la Nana și al retrocedărilor ilegale de la Fundulea, aruncă suspiciuni asupra socrului premierului, Ilie Sârbu. 

„Un soi de samsar de terenuri a fost Ilie Sârbu pe toată perioada când s-au constituit marile suprafeţe consolidate (...). Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal sau nu, dar broker de aranjamente, în mod categoric, a fost", a afirmat Traian Băsescu.

Președintele a adăugat: "C-au fost legale sau ilegale, poate această comisie - că asta am exprimat ca speranţă, comisia Nana, care vizează afacerea dintre două persoane private şi nu-i treaba Parlamentului să facă astfel de anchete, ci a Parchetului - se poate ocupa şi de terenurile de la Fundulea, pentru că acolo iarăşi suntem în faţa unei staţiuni de cercetări care pur şi simplu lăsată fără 2.000 de hectare de terenuri şi sunt foarte curios cine a fost prefectul care a făcut treaba asta, care sunt persoanele din comisia de aplicare a legii fondului funciar şi cine a avut noroc să ia terenuri de la Fundulea". 

VEZI și: Ce spune Băsescu despre ruperea pactului de coabitare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va sesiza organele statului privind retocedările de terenuri de la Staţiunea de Cercetare Fundulea. El a precizat că treaba-i ghinionistă, pentru că primarii, prefecţii erau „tot de la PSD şi PC, la vremea aceea".

Președintele a revenit apoi la socrul premierului, despre care a spus că „ar fi de asemenea foarte interesant să ştim ce s-a întâmplat în Timiş, tata-socru, cât a fost de implicat în marile retrocedări de prin judeţul Timiş, în vânzările de terenuri. Eu cred că este interesant, pentru că tata-socru nu este persoană privată, e parlamentar". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel