Băsescu îl apără pe Ponta: ”Vina premierului e egală cu a președintelui”

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a afirmat că demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului a fost una artificială, în condiţiile în care premierul nu avea responsabilităţi directe pentru tragedia din clubul Colectiv.

'A fost foarte artificială (demisia lui Victor Ponta - n.r.). Spre exemplu, care a fost responsabilitatea premierului în dezastrul, în tragedia de la Colectiv? Eu vă asigur că a fost egală cu a preşedintelui, nu avea responsabilităţi directe. (...). Şi preşedintele, şi premierul răspund de siguranţa cetăţenilor. Unde e vina lui Ponta, trebuia să controleze el? Deci ceva a scârţâit aici, şi de asta spun, Dragnea îl tot împingea la vale, a fost momentul de tensiune, nici Oprea nu a vrut să-l ajute, să-şi asume', a declarat Traian Băsescu, duminică, la România TV.

În opinia fostului preşedinte, Liviu Dragnea ştia deja, la momentul retragerii lui Ponta, că în funcţia de premier va fi desemnat Dacian Cioloş.

'Faptul că nu s-a dus cu un nume de prim-ministru la prima întâlnire cu preşedintele Iohannis mie îmi arată că jocurile erau făcute, ştiind că Cioloş era de multă vreme o soluţie. Deci, practic, Dragnea şi-a negociat partidul', a mai afirmat Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel