Băsescu îi atacă pe liberali după consultarea cu Cioloş

Traian Băsescu  susţine alegerile în două tururi, chiar dacă pe vremea când era la Cotroceni a promulgat legea care a stabilit alegeri într-un singur tur.

Sunt necesare alegeri în două tururi, însă nu aşa cum le vede PNL. Sunt necesare şi la preşedinţii de consilii judeţene. Dacă legea pe care am promulgat-o eu a avut neajunsul alegerii primarilor într-un singur tur, a avut marele merit de a introduce votul uninominal la preşedinţii de consilii judeţene. Suntem de acord că nu este democratic să modifici legea prin ordonanţă de urgenţă. Ar fi soluţia angajării răspunderii, ca un act profund de voinţă a guvernului. Din punct de vedere democratic, nu are vicii. Noi am sugerat că dacă se adopta această varianta, reforma trebuie dusă până la capăt: alegerea primarilor în două tururi, alegerea preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi şi parlament cu 300 de membri, cu 100 de senatori şi 200 de deputaţi.

Mişcarea Populară are deja depus un proiect în parlament. Dacă Guvernul nu va dori să-şi asume schimbarea legii, există varianta ca cei care au propus alegerea primarilor în două tururi să o promoveze prin parlament. Noi vom semna. Majorităţile se văd la vot. Părerea mea e că Cioloş va adopta soluţia care îl ţine departe de o implicare consistentă. Va spune celor care vor să promoveze legea prin parlament", a declarat Băsescu.

[citeste si]

Despre PNL Traian Băsescu spune că iniţial a susţinut alegerea într-un singur tur. "E lipsa de onoare în politică. Ştim şi noi că liberalii s-au înţeles cu PSD-ul. E ceea ce se numeşte joc murdar. Dar sunt obişnuit cu jocul murdar al liberalilor de când le-am dat premier şi pe urmă nu au ştiut cum să scoată partidul meu de la guvernare. Părinţii votului într-un singur tur au fost azi la masa negocierilor pentru a cere două tururi. Iniţiatorii votului într-un singur tur sunt PDL", a mai spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel