Băsescu i-a propus lui Tănăsescu să fie premier

mihai_tanasescu
mihai_tanasescu

Fostul ministru de Finanțe al Cabinetului Năstase, Mihai Tănăsescu, mărturisește că i s-a oferit funcția de prim-ministru al României, dar s-a văzut nevoit s-o refuze pentru că, după părerea lui, un tehnocrat în fruntea Executivului nu este o soluție viabilă.

”Da, mi s-a propus la un moment dat funcţia de prim-ministru. Dar, vedeţi, eu sunt privit ca un politician de tip tehnocrat, iar un premier tehnocrat nu e o soluţie pe termen lung, e acceptată mai greu de către partide. Forţele politice îşi impun oamenii politici, pentru că premierul are nevoie de susţinere în Parlament şi până la urmă aşa este bine ca partidele să-şi promoveze oamenii în Guvern”,  a declarat Tănăsescu, luni, la Adevărul Live.

Mihai Tănăsescu este fost reprezentant al României la Fondul Monetar Internațional și actual vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții. În mandatul său ca ministru de Finanțe a reușit performanța de a reduce deficitul bugetar aproape de 1% din PIB.

Numele său s-a vehiculat și pentru funcția de guvernator al BNR, dar Tănăsescu spune că instituția are nevoie de continuitate, ”nu trebuie să plece cineva ca să vină altcineva”.

Mihai Tănăsescu a vorbit și despre PSD, partidul care l-a promovat în funcția ministerială. ”Prin meseria pe care o am, ne mai întâlnim, avem tot felul de discuţii. Dar acum sunt autosuspendat din partid. Să mă întorc? E o întrebare foarte grea, voi avea peste 60 de ani când voi pleca de la BEI şi, după părerea mea, generaţia de 40-50 de ani poate să dea, în politică, tot ce are mai bun. Pe de altă parte, să ştiţi că viaţa politică este foarte stresantă, nu are acele bucurii ale vieţii obişnuite, ai mare nevoie de susţinere din partea familiei, iar eu am beneficiat din plin de această susţinere”, a afirmat economistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel