Băsescu i-a dat o sarcină specială lui Nițu și un deadline

tiberiu_nitu
tiberiu_nitu

Președintele Traian Băsescu a anunțat, miercuri, că a emis decret de numire în funcție pentru toate cele șase propuneri de conducere a DNA, DIICOT și Parchetul General, pentru șeful ultimei structuri, Tiberiu Nițu, având însă o solicitare specială.

"Pentru Dl. NIțu am avut o solicitare specială, care este o restanță din vremea d-nei Kovesi. Clarificarea măcar a doua aspecte din Revoluție. Cine a luat decizia politică și a cerut Ministrului Apărării să fie scoasă armata împotriva poporului și mai ales armata cu muniție de război. Sunt de acord că e dificil să stabilești exact cine a tras, care  militarul care a tras, dar istoria noastră are dreptul să consemneze în ce cadru politic s-a luat decizia de a scoate armata cu muniție de război împotriva armatei. Dl. Nițu trebuie să-mi dea răspunsul până anul viitor. A doua întrebare, care este cadrul politic în care s-a luat decizia de a fi înarmate gărzile patriotice cu muniție de război", a spus șeful statului în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Tiberiu Nițu nu va respecta termenul limită impus, președintele a răspuns că procurorul nu va fi demis, "pentru că i-am dat mandat pe trei ani". Cu toate astea, Nițu are o obligație în fața șefului statului, subliniază Traian Băsescu, pentru că și0a luat angajamentul în fața sa atunci când a spus "da".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel