Băsescu, frază cheie: Câine câinește, mă uit spre o alianță...

Traian Băsescu a anunțat cu cine este dispus să facă o alianță pentru guvernare după alegeri. Fraza prin care a făcut anunțul este una surprinzătoare. 

Domnule președinte, partidul dumneavoastră nu va lua la aceste alegeri nici locul întâi și nici locul doi. Va merge în această zonă a partidelor mici, nou înființate. Ce formațiune politică mare va sprijini partidul dumneavoastă, a fost întrebat Traian Băsescu de către Bogdan Chirieac.

"Pot spune cert ce formațiune nu va sprijini, PSD. Nu va fi sprijinit și nu vom face alianță cu PSD pentru că obiectivul meu este să reconstruiesc un partid de talia fostului PD".

Întrebat mai departe de Chirieac despre o alianță cu PNL-USR, fostul președinte a mai spus că: "Dacă nu facem cu PSD, atunci sigur, așa câine, câinește mă uit la PNL ca o soluție, deși doamna Gorghiu a spus că nu vrea să facă alianță cu PMP. Nu este exclus să luăm în calcul și varianta de a nu sprijini alianța PNL-USR. Ce știu cert în momentul de față este că vom face niciun fel de alianță cu PSD".

În cazul în care dumneavoastră veți face o alianță cu partrea dreaptă a eșicherului politic, credeți că președintele PMP, în speță ar putea să obțină, să ceară o funcție importantă în stat cum este cea de președinte al Senatului, a continuat Chirieac să-l întrebe pe fostul președinte.

"Nu mă tentează funcție decorative. Domnule Chirieac, eu vă spun de câteva luni cu toată sinceritatea: Aș fi cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea România din clasa politică în acest moment.

Ați sprijini PNL-ul într-o eventuală coaliție, practic l-ați sprijini pe domnul Cioloș despre care ați spus că dacă ar mai rămâne patru ani distruge România, a continuat Chirieac.

Pâi nu v-am spus că voi sprijini PNL. Iar dacă îl voi sprijini o voi face cu condiții, printre care să fie un premier să dea o speranță că știe să conducă țara asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel