Băsescu, foc și pară după ce Relu Fenechiu și-a recunoscut faptele: Nu vă e rușine?

Traian Băsescu reacționează după ce Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență în formă continuată și spălare de bani, a recunoscut comiterea faptelor.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul președinte Traian Băsescu, relatează ce îi transmitea fostul ministru al Transporturilor în timp ce "îşi îndesa în buzunare o şpagă de 900.000 Euro", lansând, totodată, și un atac la rivalii săi politici Alina Gorghiu, Crin Antonescu și Victor Ponta.

"Cu câţiva ani în urmă, ministrul USL Relu Fenechiu îi spunea public Preşedintelui României că nu-i pune la dispoziţie un avion TAROM să se deplaseze în misiune şi-i cerea să meargă pe jos în deplasări.

Azi, puşcăriaşul USL-ist Fenechiu, pe care Victor Ponta l-a ţinut în guvern pînă a fost luat cu cătuşe din scaunul de ministru, recunoaşte că, în acelaşi timp cu refuzul pentru avionul Preşedintelui României, îşi îndesa în buzunare o şpagă de 900.000 Euro, în calitate de ministru, şi acceptă să facă trei ani şi zece luni de închisoare.

Gorghiu, Antonescu, Ponta, nu vă este ruşine pentru cât l-aţi susţinut pe infractorul Relu Fenechiu? Sau este de aceeaşi teapă cu voi şi aţi ţinut să-l apăraţi la infinit pentru hoţie?", a scris fostul președinte Băsescu, vineri noapte, pe Facebook.

[citeste si]

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență în formă continuată și spălare de bani, a recunoscut comiterea faptelor, dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției fiind trimise la Tribunalul București, potrivit unui comunicat transmis vineri de DNA.

Procurorii spun că Fenechiu a primit bani de la o firmă de sofware pentru a-i facilita încheierea unor contracte.

Astfel, Relu Fenechiu a declarat în prezența avocatului său că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani și 10 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, procurorii anticorupție au stabilit prin acordul încheiat cu inculpatul măsura confiscării echivalentului în lei al sumei de 901.526,38 euro (la data punerii în executare a hotărârii judecătorești), anchetatorii dispunând și măsura sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin fostului ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel