Băsescu face apel la Putin. "Civilii, folosiți ca scuturi umane"

Traian Băsescu face apel către președintele Rusiei, Vladimir Putin. Președintele cere omologului rus să condamne ferm acțiunile ilegale de natură militară din regiunea Donetsk. 

Traian Băsescu se arată "preocupat" de acțiunile separatiştilor proruşi din localitatea Slaviansk (Ucraina), care au reţinut opt observatori occidentali, membri ai Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pe 25 aprilie, arată un comunicat publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale. 

Președintele consideră că "orice reținere ilegală, răpire, utilizare a civililor paşnici ca scuturi umane în operaţiuni separatiste este în măsură să antreneze răspunderea penală pentru infracţiuni la adresa drepturilor omului".

VEZI și: O echipă a OSCE a fost capturată în Ucraina. Reacția MAE

"România condamnă orice separatism şi utilizarea presiunilor de tip militar în soluţionarea unor deziderate de natură politică', se subliniază în comunicat.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, face apel la preşedintele Federaţiei Ruse, domnul Vladimir Putin, să condamne ferm acţiunile ilegale de natură militară din regiunea Donetsk şi să utilizeze toată autoritatea sa pentru a permite buna funcţionare a Misiunii OSCE în estul Ucrainei. De asemenea, separatismul militarizat ca argument pentru atingerea unor deziderate politice este sancţionat penal în orice stat din lume care respectă normele şi principiile dreptului internaţional şi care apără coexistenţa paşnică în Europa", conchide Administraţia Prezidenţială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel