Băsescu face apel la președintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă seară, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, unde a spus că un dezastru în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină armata pentru a calma situaţia, făcând un apel ca omologul de la Kiev să nu trimită armata pe străzi.

Băsescu a spus că este nevoie de o "abordare mai consistentă" privind perspectivele de aderare la UE pentru ţările din Parteneriatul Estic, scrie Mediafax.

"E nevoie de o abordare mai consistentă. Nu poţi doar să le inviţi la Asociere dar să le spui că nu e o garanţie că vor intra în UE. Cred că UE trebuie să fie mai puternică în crearea perspectivei de intrare în UE", a spus şeful statului, citat de caleaeuropeana.ro.

El s-a referit şi la problema conflictelor îngheţate.

Un alt lucru este că din toate cele şase state ale Parteneriatului Estic, patru au conflicte îngheţate. Trebuie să găsim o soluţie ca toate aceste state să rezolve pentru totdeauna aceste conflicte îngheţate. Aceste state nu au perspectiva apartenenţei la UE daca nu îşi rezolvă conflictele", a precizat Băsescu.

Preşedintele a cerut omologului său ucrainean să nu cheme armata împotriva manifestanţilor.

"Dezastrul în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină Armata pentru a calma situaţia. Fac un apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi", a spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel