Băsescu este de partea Robertei Anastase în războiul cu Victor Ponta

băsescu
băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, miercuri, la RRA, drept o discuţie "mizerabilă" disputa opoziţie-putere referitoare la modul de adoptare a Legii pensiilor, apreciind că, din felul în care s-a comportat PSD, rezultă că Roberta Anatase are dreptate în privinţa negocierii.

"Cum ar fi să mă duc să întreb pe Roberta Anastase dă-mi probele că PSD a părăsit sala pentru bani, pentru că sunt două opinii care se confruntă aici, Victor Ponta spune că nu a fost un vot legal, iar Roberta Anastase vine cu probe că a existat o negociere pe care Victor Ponta o ştie, că a fost făcută de partidul lui, dacă nu o ştie cumva nu are ce căuta în funcţia partidului, dar în mod cert o ştie, în care parlamentarii PSD au convenit cu PDL să iasă din sală contra bani, 127 de milioane sau miliarde, nu ştiu cât trebuia să le dea. Deci, dacă m-aş lua după Victor Ponta nu au fost suficienţi parlamentari, dacă o ascult pe Roberta Anastase, şi a prezentat nişte hârtii, PSD a cerut bani ca să-i trădeze pe pensionari, să plece din sală la vot", a declarat Traian Băsescu pentru RRA.

El a continuat, afirmând că atunci când vrei ceva, "stai şi te baţi în Parlament, nu ieşi afară". "Asta îmi dă o confirmare că totuşi Roberta Anastase are dreptate, PSD a cerut bani ca să iasă din sală. Care este altfel rostul PSD care spune: noi apărăm pensionarii, dar când să-i apere au părăsit sala. Au cerut bani, aş putea judeca. Dacă stăteau acolo, ar fi putut număra, şi PSD are mulţi parlamentari, dacă erau în Parlament i-ar fi bătut la vot pe cei de la PDL, dar ei au plecat, este clar că a fost o înţelegere, dar nu-i treaba mea să mă bag în ce fac parlamentarii", a adăugat şeful statului.

El a mai spus că, din punct de vedere al discursului public, este incorect ceea ce au făcut social-democraţii. "Pe discurs public este incorect să ieşi din sală şi pe urmă să spui că de ce nu sunt apărate drepturile pensionarilor, dar tu ca un laş, când să le aperi, pleci din sală. Pe de altă parte, faptul că s-au negociat bani şi că PSD a cerut bani ca să plece din sală, am văzut prezentate nişte liste...", a adăugat şeful statului.

Întrebat dacă acest lucru nu este tot imoral, mai ales dacă au şi obţinut banii, Traian Băsescu a replicat: "E şi mizerabilă discuţia, deci eu nu aş vrea să o mai comentez".

El a subliniat că este neconstituţional să arbitreze dispute între grupuri parlamentare.

"Dacă discutăm despre imoralitate, nu ştiu unde e mai mare imoralitatea atunci când cei pe care ai pretenţia că îi aperi sunt negociaţi pe bani pentru parlamentarii din diverse colegii ca să facă nu ştiu ce investiţii. Şi eu am fost parlamentar opt ani, chiar dacă eram în opoziţie stăteam şi mă băteam, ştiam că o să pierd la vot, dar stăteam, pentru că aşa îmi înţelegeam menirea şi mi se părea un act de laşitate ca atunci când am de susţinut ceva să nu o fac", a conchis preşedintele Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a acuzat, marţi, în plen, pe deputaţii PSD că au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest "şantaj ordinar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel