Băsescu: Emil Boc a fost un premiant al clasei politice

basescu_money
basescu_money

Invitat într-o ediție specială la postul The Money Channel, președintele suspendat Traian Băsescu a răspuns marți la o serie de întrebări adresate atât de către Andreea Negru, cât și ale celor care au dorit să afle în direct răspunsuri. Cu această ocazie, Traian Băsescu a criticat Guvernul Ponta pentru că s-a concentrat pe o bătălie politică în detrimentul absorbției fondurilor europene, precizând, totodată, că fostul premier Emil Boc a fost un premiant al clasei politice, ale cărei decizii în perioada 2009-2010 au fost exact cele de care România avea nevoie.

[caption id="attachment_211311" align="alignleft" width="394"] Sursa foto: money.ro[/caption]

Menționând că știa încă de ieri decizia PDL de a boicota referendumul din 29 iulie, Traian Băsescu a declarat că nu i-a dat mandatul de premier lui Victor Ponta din ”dragoste”, ci din ”nevoia acută a ţării pentru stabilitate”, însă, acum vede cum seceta grea afectează sute de mii de fermieri care nu vor avea bani pentru anul viitor, cursul leului nu-și va reveni foarte curând, absorbția banilor europeni este întârziată, iar plata TVA la încasarea facturii va crea un gol de lichiditate la buget temporar pentru 2-3 luni.

După ce Traian Băsescu a explicat că a fost nevoit ca el să facă anunțul privind tăierea salariilor bugetarilor, deoarece ”era mai credibil decât tot Guvernul Boc”, președintele suspendat a declarat că ”în mod cert, lucrurile făcute de Guvern în 2009-2010 au fost exact cele de care aveam nevoie”, fostul premier Emil Boc fiind un politician competent: ”Emil Boc a fost un premiant al clasei politice şi cred că va reveni”, a declarat, marți, Traian Băsescu.

Declarându-se un adept al schimbării fundamentale în sistemul de taxe, președintele suspendat consideră că este nevoie de mult curaj pentru a trece de la taxarea muncii la taxarea proprietăţii: ”Vezi vile uriaşe la care se ia o taxă anuală de 2.000 de lei; nu este posibil să nu taxezi proprietăţile şi să taxezi munca”, a explicat Traian Băsescu.

În opinia președintelui suspendat, ”avem un stat prea costisitor în raport cu populaţia şi cu veniturile statului”.  ”Avem cheltuieli mari cu direcţiile juridice foarte mari în toate ministerele, dar acestea sunt foarte ineficiente”, a precizat Traian Băsescu, considerând, printre altele, că serviciile juridice ale ministerelor ar trebui externalizate, sectorul privat ar trebui să aibă acces în sectorul de sănătate, iar Legea Educației nu ar fi trebuit să fie făcută praf în Parlament de către toate partidele, mai ales după ce fusese semnat Pactul pentru Educație.

”E uşor să filmezi ambulanţele pe DN1, dar aş vrea să le văd şi la Aluniş. (...) Noi am pus legi democratice pe un stat care nu se deosebeşte prea mult de statul lui Ceauşescu”, a conchis Traian Băsescu la The Money Channel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel