Băsescu a eliberat din funcție opt consilieri prezidențiali: Mișcarea Populară, pregătită de campanie

basescu
basescu

Începând cu 1 februarie, președintele Traian Băsescu rămâne fără 8 consilieri prezidențiali și de stat, printre care Adrian Rădulescu, Daniel Funeriu și Sebastian Lăzăroiu. 

DC News a publicat, luni după-amiază, informații pe surse care arătau că mai mulți consilieri prezidențiali și de stat urmează să plece de la Cotroceni, pentru a se înscrie în Mișcarea Populară.

Șeful statului a semnat, marți, decretele de eliberare din funcție a următorilor: Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu, Daniel Funeriu, Maria Bitang, Raluca Boboc și Andrei Moldoveanu. Ultimii trei sunt consilieri de stat.

Cei opt sunt acum liberi să facă politică, în contextul în care Mișcarea Populară așteaptă, miercuri, pronunțarea Curții de Apel București privind înregistrarea formațiunii condusă de Eugen Tomac. Sebastian Lăzăroiu și Daniel Funeriu sunt sunt deja membri ai Fundației Mișcarea Populară, dar nu și ai partidului cu același nume. Funeriu candidează la europarlamentare "A fost o perioadă extraordinară pentru mine în administrație, atât ca ministru cât și la Cotroceni, lângă Traian Băsescu, în momentele cheie din 2012 și 2013. Pentru viitor, mă înscriu în Partidul Mișcarea Populară pentru a-l crește și a-l face puternic. Intenționez să cer încrederea colegilor pentru a reprezenta, împreună cu cât mai mulți candidați, PMP în Parlamentul European. Îi invit pe cei care cred într-o ROMÂNIE modernă și cu fruntea sus să vină lângă noi. Asta e calea", a scris Funeriu pe Facebook, la câteva minute de la comunicatul de presă transmis de Președinție. Gabriel Berca, Daniel Funeriu și Adrian Rădulescu sunt singurii care au anunțat, până la acest moment, că se vor înscrie în PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel