Băsescu: Eduard Hellvig l-a trădat pe Antonescu, îi poate veni rândul și lui Iohannis

Fostul președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, la B1 Tv, că propunerea lui Klaus Iohannis pentru șefia SRI, liberalul Eduard Hellvig, și-a început cariera politică prin a-i căra geanta lui Dan Voiculescu, susținând că l-a trădat pe Crin Antonescu și nu ar fi o surpriză dacă ar i-ar face asta și lui Iohannis.

"Nu-mi poate produce surprize. Pentru mine a fost surpriza nominalizării, dar surprize prin ce spune nu (...) Nu-l cunosc practic, dar pentru mine e un om care a început în politică ducând geanta lui Voiculescu, trădândul-l pe Antonescu și mâine îi va veni și rândul lui Iohannis dacă îi va fi mai bine între timp", a declarat Băsescu.

El a arătat că fost șocat să afle că Hellvig vrea înlocuirea Londrei cu Berlinul în axa Washington-Londra-București.

"M-a surprins pentru că România are priorități de securitate națională și a fost o muncă teribilă să devenim foarte credibili în această abordare, parteneriatul cu SUA și implicit cu Marea Britanie, cu care am și semnat un parteneriat strategic (...) Ca securitate, cred caăprimele semnale nu sunt cele mai bune. Încrederea o câștigi extraordinar de greu, cu costuri enorme", a mai spus Băsescu.

"E o numire greșită, din punct de vedere al semnificației. România avea nevoie în fruntea serviciilor de doi atlantiști", a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a vrut să-l demită pe Florian Coldea de la SRI. Care a fost motivul și de ce s-a răzgândit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel