Băsescu: DNA trebuie salvată de Kovesi. România va plăti enorm

Traian Băsescu a spus, la România TV, că informațiile apărute în ultima perioadă în spațiul public privind DNA dezvăluie un management defectuos, dar și "criza" din interiorul acestei instituții.

Fostul președinte a zis că în urmă cu aproape cinci ani, o serie de "procurori de elită" s-au împotrivit numirii Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA pe considerentul că "nu știe carte" și nu e pregătită să conducă respectiva instituției.

El a mai spus că "breșa" din interiorul acestei instituții s-a creat la DNA Ploiești, iar apoi și alți procurori și polițiști judiciari din București au avut curajul să vorbească despre "lucruri în neregulă din interior".

Traian Băsescu a opinat că "DNA trebuie salvată acum de Codruța Kovesi" și că fiecare zi a acesteia la conducerea DNA "stirbește autoritatea și credibilitatea" instituției.

Potrivit acestuia, DNA a făcut "abuzuri uriașe", iar România va "plăti enorm" în momentul în care persoanele care "nu au avut parte de un proces corect" se vor adresa CEDO, scrie Agerpres.

[citeste si]

Totodată, Traian Băsescu a mai spus că, în calitate de politician, va lupta ca instituțiile de forță" ale statului român "să lucreze după lege și nu după bunul plac", adăugând că "greșeala" pe care a făcut-o el, de a "pune oameni cu zero experiență în aceste funcții, nu mai trebuie repetată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel