Băsescu: Eu semăn cel mai bine cu Trump

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, prezent într-o emisiune de la Realitatea TV, a vorbit despre câștigarea alegerilor prezidențiale SUA de către Donald Trump, dar și despre asemănarea acestuia cu președintele republican.

Traian Băsescu este un alt politician care crede că votul din Statele Unite este un vot anti-sistem: Eu cred că a fost un vot anti-sistem de gen BREXIT, să nu privim locurile izolat. Dacă semnalul BREXIT l-au putut considera un eveniment unicat, iată că a venit și marele aliat al Europei, Statele Unite, de data asta cu 300 de milioane de cetățeni și cea mai mare economie a lumii, care reacționează la fel.

Nu ne putem gândi că Trump nu va schimba ceva din politica SUA. E greu să îl îmblânzești pe Trump după cum l-am citit, e un tip foarte hotărât și nu o să îi sufle prea multă lume în ciorbă. Totul este ca în această perioadă de tranziție să i se predea toate dosarele și să i le explice pentru că e un tip care a reușit în afaceri, este imposibil să nu înțeleagă prioritățile reale. Eu cred că Trump înțelege importanța relației cu Uniunea Europeană, cum și Uniunea Europeană trebuie să înțeleagă importanța relației cu SUA., mărturisește Traian Băsescu la Realitatea TV.

Candidat pentru Senatul României la alegerile parlamentare, Traian Băsescu mărturisește că el seamănă cel mai bine cu Trump dintre toți candidații de acum. Mie mi se pare că eu semăn cel mai bine cu Trump dintre cei care candidează acum., afirmă fostul Președinte al României în cadrul emisiunii lui Rareș Bogdan.

Întrebat ce se va întâmpla cu România de acum înainte, având în vedere că Statele Unite vor avea un președinte republican, Traian Băsescu a declarat că America nu va abandona România, este un obiectiv strategic mult prea important. Iar dacă America va reuși să încălzească relațiile cu Federația Rusă, va fi foarte bine, pentru că România nu are nevoie de război, dar pentru asta trebuie să negocieze Siria, Iranul, trebuie să clarifice Crimeea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel