Băsescu dezvăluie cum îl bate Udrea pe Ponta. Chirieac: Vrea să lipească PMP de PSD

udrea
udrea

Traian Băsescu a analizat posibilii candidați pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2014. Despre Elena Udrea, deputata recent trecută la Partidul Mișcarea Populară, președintele spune că îl poate bate pe prim-ministrul Victor Ponta. Analistul politic Bogdan Chirieac a opinat că Traian Băsescu ar urmări o lipire PMP de PSD. 

Ponta joacă. Îi lasă să se creadă președinți

Traian Băsescu a declarat, la Adevărul Live: "Îmi e greu să spun dacă Ponta va candida la Preşedinţie. Nu aş vrea să mai fac pronosticuri. O speranţă a mea este că, după europarlamentare, dreapta îşi va desemna un singur candidat şi va merge cu el la prezidenţiale. Lui Mircea Geoană nu îi dau nicio şansă, nici măcar să fie lăsat de Victor Ponta să fie candidat. Cred că Geoană nu mai este de actualitate nici în viziunea lui Ponta. Dar Ponta se joacă acum şi cu Tăriceanu, şi cu Oprescu, şi cu Geoană, îi lasă să se creadă preşedinţi". 

Cum îl bate Udrea pe Ponta

Despre Elena Udrea, în competiție cu Victor Ponta, Traian Băsescu a spus: "Cred că Elena Udrea poate să-l bată pe domnul Ponta, fizic, dacă e nevoie, dar în alegeri nu-mi dau seama cât ar putea să facă și cât ar putea să crească. În orice caz, pe mine m-a surprins evoluția pozitivă a Elenei Udrea ca discurs politic, ca atitudine și am intuit că are calități de om politic extrem de valoroase, dar care trebuie valorificate prin experiență și în timp. Cred că se va confirma în perioada următoare". 

Campanie electorală pură

"Tot ce face doamna Udrea este ultra-mediatizat și atunci domnul Băsescu nu face decât să vină să îngroașe și mai tare acest lucru. De altfel, vedeți că, din nimic, Partidul Mișcarea Populară s-a ridicat într-o lună de zile. Tot timpul PMP face ceva, în fiecare zi a avut ceva, o dată a semnat domnul Băsescu împotriva accizei, ieri s-a alergat în blugi și pe tocuri, astăzi domnul Băsescu spune că doamna Udrea îl face pilaf pe domnul Ponta. Tot timpul se întâmplă ceva. E campanie electorală pură", a spus analistul Bogdan Chirieac, la România TV. 

Băsescu vrea să lipească PMP de PSD

Analistul politic a adăugat că în toate statele europene, voturile sunt date în funcție de personalitatea candidaților, iar "România nu are cum să aibă ideologii politice să voteze în funcție de programul politic".

Bogdan Chirieac a mai spus că: "Zicerea că doamna Udrea îl poate bate și fizic pe domnul Ponta e o zicere care intră în mintea electoratului, este intens mediatizată, tocmai prin natura sa exotică. Domnul Băsescu vrea să lipească Partidul Mișcarea Populară de PSD, cel mai mare partid din România. Acum o lipește pe doamna Udrea de domnul Ponta. Trage, în felul acesta, PMP-ul în sus, prin alipirea cu PSD". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel