Băsescu: Guvernul Dăncilă poate decide bugetul pentru 2020

Fostul președinte Traian Băsescu apreciază că Guvernul demis condus de Viorica Dăncilă are toate puterile legale pentru a da atât OUG-uri, cât și orice alte măsuri.

Traian Băsescu a explicat, în emisiunea lui Ionuț Cristache, ”Cartier prezidențial”, de la TVR, că "nu există Guvern de tranziție":

"Nu există termenul ăsta. Asta este o glumă pentru adormit pe cei vigilenți, care sunt în stare să cadă în păcat. Oricât m-aș strădui, nu găsesc în Constituție niciun articol care să zică de Guvern de tranziție. Guvernul este guvern”, a spus fostul președinte.

"Guvernul este politic 100%", a mai spus Băsescu despre cabinetul Orban. "Deci, nu-i de tranziție. Este Guvernul României, are atribuțiunile în lege și mai este o lege care se numește Legea Organizării și funcționării Guvernului. E o lege mare, largă în care scrie atribuțiunile de ansamblu ale prim ministrului, ale miniștrilor, a secretarilor de stat și, vreau să vă spun un lucru, contrar a ceea ce s-a vehiculat în spațiul public: în acele legi care traduc articole din Constituție, inclusiv acel celebru Articol 110 aliniatul 4 unde se spune că au atribuțiuni de administrare, toate activitățile Guvernului sunt activități de administrare. Deci, guvernul Dăncilă este un guvern aproape FULL. Cu full atribuțiuni. Doar bunul simț îi obligă să nu dea Ordonanțe de Urgență, care nu le sunt interzise de nicio lege. Avem un Guvern al României care poate lua orice măsuri înclusiv rectificarea bugetară și bugetul pe anul viitor", a explicat europarlamentarul Traian Băsescu, la TVR 1, vineri seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel