Băsescu, despre datoriile față de CE: O dezinformare ticăloasă

băsescu dc news
băsescu dc news

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, într-o conferință de presă - susținută cu jumătate de oră mai devreme decât discursul din Parlament al premierului Victor Ponta - că poziția pe care o va adopta la Consiliul European de joi, nu e influențată de ”prieteniile” cu unii membri ai Comisiei Europene. El a adăugat că nu are datorii față de nimeni, iar orice speculație în această privință reprezintă ”o dezinformare ticăloasă.” 

”Despre datoriile la CE. Este o dezinformare ticăloasă. N-am nicio datorie față de nimeni pentru că nimeni nu l-a susținut pe Traian Băsescu. Cei care au susținut România au susținut statul de drept din România,” a negat președintele unele afirmații, conform cărora poziția șefului statului la Bruxelles este influențată de anumite datorii pe care le are față de unii lideri europeni.

Șeful statului a spus că premierul Victor Ponta a dovedit prin absența de la Consiliului Afacerilor Generale, că e demagog. ”Dacă n-ar fi fost demagog, dacă ar fi crezut că poate rezolva ceva, primul ministru ar fi fost fost la Consiliul Afaceri Generale. Eu m-aş fi dus. Dacă aş fi avut dreptul, m-aş fi dus, pentru că această reuniune este pregătitoare. Având în vedere agitaţia, interesul manifestat, problema de viaţă şi de moarte ce s-a făcut din participare nu mi-ar fi căzut galoanele,” afirmă Traian Băsescu.

Totodată, președintele a atras atenția Parlamentului, că are de rezolvat unele ”restanțe,” subliniind că vechimea sau credibilitatea președintelui României, nu sunt de ajuns. ”Mi-ar fi de mare ajutor un suport aproape nesperat, o atitudine politică fermă cu privire la restanțele Parlamentului (cazul Trășculescu și miniștrii chemați în fața procurorilor). Ar ajuta România dacă Parlamentul al rezolva restanțele pe credibilitatea statului de drept și a credibilității. Ar fi extrem de productiv dacă nu am mai auzit declarații despre reluarea finanțării. Ar fi extrem de util dacă foarte rapid Guvernul ar trimite explicații pentru programele suspendate. Pentru că nici până acum la CE nu s-a primit un răspuns. Nu este suficient ca Președintele să fie credibil sau vechi. Aceste lucruri m-ar ajuta foarte mult. Scrisorile cu privire la programele suspendate ar trebui trimise,” a apreciat Traian Băsescu.

Întrebat despre implicarea sa în campania electorală, șeful statului a declarat că e implicat prin simpla sa existență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel