Băsescu, despre Coldea: Dacă este adevărat ce se vehiculează, trebuie să facă pușcărie

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Traian Băsescu a făcut noi comentarii cu privire la cazul lui Florian Coldea.

Traian Băsescu a fost întrebat de jurnalista Violeta Romanescu dacă își asumă responsabilitatea pentru Florian Coldea, ținând cont că acesta a fost șef al SRI pe vremea fostului președinte.

'Eu îmi asum responsabilitatea pentru faptele instituțiilor statului până pe data 21 decembrie 2014. Aș vrea să amintesc că suntem în 2024. Omul acesta este pensionar... infractor, dar pensionar sau poate infractor, nu știu ce vor stabili instanțele. Dar nu îmi asum niciun fel de responsabilitate pentru omul care are mai mult de 18 ani, s-a pensionat acum 7 ani și a fost prins într-o situație extrem de delicată pentru el.', a zis Traian Băsescu.

'Mai mult, în ceea ce privește securitatea unor secrete ale statului român cred că ceva este în neregulă. După pensionarea unui om dintr-o asemenea funcție trebuie să existe o conduită, un model de a-l proteja sau de a putea proteja secretele pe care acest om le deține. Eu sunt convins că și-a scris consultanță, nu pentru că ar fi un priceput să facă consultanță pentru a reabilita o cale ferată sau să facă o autostradă, nu. Și-a scris consultanță că poate da îndrumări și informații ce să facă un om de afaceri într-o anume situație. Cred, mai ales, faptul că umblă la Monaco și Dubai este un oarecare risc.', a mai spus Traian Băsescu, în studioul România TV.

'Ce am apucat să văd la televizor, pentru că, vă mărturisesc că e plictisitor să te uiți la televizoare pentru că vezi aceleași imagini câte 3 zile și aceleași comentarii, dar eu nu îi cunosc pe oamenii aceia, milionari, miliardari. Iată un element în plus! Ce caută în anturajul lor un om care a fost prim-adjunctul Serviciului Român de Informații? Cred că este greșit comportamentul.', a zis Traian Băsescu.

'Vă mai spun un lucru. În prima zi am avut răbdare să ascult înregistrările. S-au repetat în fiecare zi la televizor. Nu l-am găsit decât în discuția unora despre el, dar nu pe el vorbind (...) Dacă sunt adevărate acuzațiile care i se aduc, trebuie să facă pușcărie.', a mai spus Traian Băsescu.

 

VEZI ȘI: Ordonanța din dosarul lui Florian Coldea. Cum ar fi acționat, conform DNA, gruparea Coldea - Dumbravă - Trăilă:

https://www.dcnews.ro/ordonanta-din-dosarul-lui-florian-coldea-cum-actiona-conform-dna-gruparea-coldea-dumbrava-traila_960277.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel