Băsescu despre anticipate: Nu-l suspectez pe Orban de lipsă de loialitate

Traian Băsescu nu crede în anticipatele dorite din ce în ce mai evident de Partidul Național Liberal și Klaus Iohannis.

Una dintre variantele prin care s-ar ajunge la alegeri anticipate ar începe cu demisia premierului Lodovic Orban, după care să urmeze două propuneri de prim ministru care să nu fie acceptate de Parlament. Traian Băsescu a explicat de ce nu crede în acest demers politic:

”Este de privit către situația instituțională. Ludovic Orban el nu mai poate fi renominalizat. Punct. În acel moment, funcția de premier s-a închis pentru domnia sa. Vă imaginați cum ar arăta  să demisioneze, după care să fie numit de două ori ca să cadă? Nu știu dacă ne imaginăm în ce situție penibilă suntem”, a spus Traian Băsescu.

”Indiscutabil alegerile anticipate, în afară de a fi foarte greu de realizat, sunt o piatră de moară agațată de picioarele guvernului, politicului, țării. De ce? Pentru că ar urma trei luni de instabilitate politică, în care guvernul trebuie să împrumute bani de pe piață. Ceea ce va însemna bani cu dobânzi mult mai mari. Care ar fi, atunci, obiectivul? Nu poate fi legat doar de 'o să am 10 parlamentari în plus'! Obiectivul ar trebui să fie o nevoie stringentă, care ar putea fi, de exemplu, revizuirea Constituției, dar aici nu discutăm de 68-70% în sondaje, ci de 35-41%. Părerea mea este că se dorește în mod nechibzuit împingerea țării în aceste alegeri anticipate, lucru puțin probabil a se realiza”, a mai declarat fostul președinte, sâmbăt, la România Tv.

”Mie îmi arată totul că nu se vor face. Eu pe Orban nu-l suspectez de lipsă de loialitate față de președinte, dar Orban este un politician care a crescut percurgând toate treptele. El înțelege foarte bine inutilitatea anticipatelor”, a completat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel