Băsescu, despre Adina Florea: Am solidaritate de constănțean

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat că nu o cunoaşte pe procurorul Adina Florea, propusă de către ministrul Justiţiei pentru șefia DNA, însă știe că "are o bună reputaţie în Constanţa". 

"Păi nu o cunosc, dar sunt constănţean. Am solidaritate de constănţean pentru numire şi tot ca şi constănţean, ştiu că are o bună reputaţie în Constanţa", a afirmat Băsescu la şcoala de vară a tineretului PMP de la Neptun, fiind întrebat de jurnalişti referitor la nominalizarea Adinei Florea pentru a ocupa funcţia de conducere a DNA.

Ministerul Justiţiei a anunţat joi că Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcţia de şef al DNA. Ea urmează să susţină pe 27 septembrie interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Vezi și: CSM, aviz pentru Florea - update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel