Băsescu, despre buget și politicienii "mincinoși și necinstiți"

Traian-Basescu
Traian-Basescu

Președintele Traian Băsescu s-a declarat nemulțumit de modul în care presa a interpretat rezultatele obținute la sfârșitul Consiliului European. Președintele a făcut un apel către liderii USL și premier, pe care l-a comparat cu Ceaușescu, să nu mai mintă.

Cu ocazia declarației, președintele Traian Băsescu a spus "Îi cer premierului să fie cinstit". A susținut că premierul spune că a învățat lecția din vară și că va coabita cu președintele, realiatea fiind alta. "Încetați să mă mai implicați în campanie pentru că vă răspund", a adăugat președintele. A făcut, de asemenea, apel către USL, ca să nu mai atace instituțiile. Președintele a avertizat că "totul are o limită în atacurile pe care le accept de la mincinoși. Am văzut interviuri în care domnul prim-ministru vorbeşte de lecţia învăţată în vară şi cum doreşte coabitarea. Cei cărora le-a dat interviul au primit şi declaraţiile de aici. (...) Nu poţi să spui una în ţară şi alta în străinătate. Doar Ceauşescu a încercat să păclească lumea democratică, acum văd că a venit şi Ponta. Nu-i poate minţi pe cei care privesc la România".

"Eu afirm că la ultimul Consiliu European s-a înregistrat un succes. Nu este vorba de niciun eșec al Consiliului European.", a ținut să precizeze președintele încă de la începutul declarației de presă.

El a continuat prin a spune obiectivele atinse la Consiliul European. Unul dintre obiective  a fost diminuarea presiunii pe bugetul național prin creșterea cofinanțării de la 75% la 85%, ceea ce ar duce la o salvare de cheltuieli de 2,4 miliarde de euro. Un alt obiectiv precizat de președinte ca atins a fost ca TVA-ul să fie eligibil și plătibil din bani europeni. Un alt obiectiv atins pe jumătate a fost creșterea prefinanțării de la 2 la 6-7 la sută. "Am obținut prefinanțare de 4 la sută, dar i-am spus și președintelui Van Rompuy că nu consider discuția încheiată.", a adăugat Traian Băsescu. România este pe locul trei din punctul de vedere al eforturilor pentru reducerea deficitului bugetar, potrivit declarațiilor președintelui.

Pe plan european președintele a declarat că a terminat "consiliul având o cifră clară- 933 de miliarde de euro distribuiți pe cele șase capitole ale bugetului Uniunii Europene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel