Băsescu, declarație surprinzătoare despre ministrul Justiției

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, joi seară, la B1 TV, despre dreptul la informare al cetățeanului, context în care a făcut și o declarație surprinzătoare la adresa ministrului Justiției, Raluca Prună: "Asta dovedește că femeia asta e rău intenționată. Lucrează pe comandă".

"Este o campanie care, urmare a descentralizării, s-a desfășurat pe niște tipicuri vechi care nu țin cont de transformarea obligațiilor extraordinare pe care le are administrația locală în respectarea drepturilor fundamentale.

Dreptul la informare. A pus Cioloș toate instituțiile publice să pună execuția bugetară. Grija ziariștilor este să vadă cât a mai cheltuit președintele. Execuția bugetară nu mai interesează pe nimeni că sunt banii cheltuiți. Dreptul la informare al comunității se manifestă atunci când îi pui toate contractele pe site și când pui toate facturile care intră zi de zi în primărie", a spus președintele PMP.

În acest context, gazda emisiunii a întrebat: "Ați văzut cumva pe site în dezbatere publică 30 de zile celebra ordonanță a actualului guvern privind modificarea Codului Penal? Era o ordonanță care interesează pe toată lumea din România, n-a fost dezbătută nicio clipă, a fost pusă acolo, mie nu mi se pare că d-na Raluca Prună este rău intenționată, dar consider niște articole care sunt niște greșeli fundamentale".

"Asta dovedește că femeia asta e rău intenționată. Lucrează pe comandă. Categoric cineva este deasupra ministrului Justiției. Cineva care a vrut să ia dreptul meu la informație privată. Îi dai voie procurorului, fără aviz al judecătorului, să-mi cotrobăie în conturi. Din dosarele de la parchete, ies documente câte vrei și câte nu vrei. (...)
Eu sunt liniștit dacă un procuror intră și ia informații despre situația financiară a oricărui cetățean, inclusiv a mea, dar cu mandat de la judecător. Atunci știu că el a trebuit să se ducă în fața judecătorului, să justifice «Vreau să fac acest lucru, care altfel este ilegal, cu aprobarea dumneavoastră, pentru următoarele motive». Judecătorul să-i spună da și atunci să intre, dar altfel nu", a spus fostul șef al statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel