Băsescu, declarație care a stârnit controverse. Dezvăluirea lui Ponta

Victor Ponta a dezvăluit, duminică seară, un episod care s-a petrecut la ceremonia de învestire în funcție a lui Ioan Rus.

VEZI ȘI: Bica, REACȚIE după acuzațiile DNA care i se aduc: ȘOC

La acea dată, Traian Băsescu l-a felicitat pe Ioan Rus pentru preluarea portofoliului de la Transporturi, atenționându-l totodată că merge într-un minister cu probleme.

"Felicitări pentru revenirea în Guvern aș vrea să vă atenționez însă că mergeți într-un minister cu probleme, acolo ar trebui să fiți atent în mod deosebit la premizele de contractare a autostrăzii Comarnic - Brașov, din informațiile mele s-au produs deja acte de corupție. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în doi ani, dar s-au găsit niște firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificați cu atenție înainte de a vă asuma derularea mandatului. Sigur, cu Loteria nu sunteți dvs și nici cu banii de la Rompetrol, dar poate vă uitați la colegii din Guvern", a spus președintele încă în funcție, după ceremonia de învestire în funcție a lui Ioan Rus.

Duminică seară, premierul a povestit că după acest episod a sesizat DNA.

"La un moment dat, la învestirea lui Ioan Rus în funcția de ministru, Traian Băsescu a aruncat o vorbă: Vedeți că la Comarnic-Brașov e corupție, e dezastru. Noi lucrăm cu cele mai importante companii de construcții din Europa. A doua zi, board-urile lor au oprit orice discuție și au zis că vor să vadă unde este corupția. Eu am făcut ceva în acel moment. Am întrebat la DNA și mi s-a răspuns că nu există așa ceva. Nu există nicio sesizare. A trebuit să o luăm de la capăt cu discuțiile", a zis Victor Ponta într-un interviu acordat la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel