Urmărește emisiunea live



Băsescu: Daunele produse de Iohannis și Cioloș vor fi majore

Traian Băsescu susține că, potrivit Constituției, ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul drepturilor şi libertăţilor şi întreabă retoric dacă este constituţională OUG cu privire la partajarea utilizării Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor.

"Oare este constituţională OUG cu privire la partajarea utilizării Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor? Eu citesc din Constituţia României. (...) Eu cred că avocaţii, în procesele penale, vor exploata la sânge cele două articole din Constituţie şi foarte probabil daunele produse dosarelor penale de domnii Iohannis şi Cioloş prin avizarea în CSAT, respectiv aprobarea în Guvern, vor fi majore", a scris Traian Băsescu pe Facebook, duminică, cu referire la OUG privind interceptările.

Fostul preşedinte arată că potrivit Legii fundamentale, în Capitolul II "Drepturile şi libertăţile fundamentale" se prevede, la art. 28, că "secretul scrisorilor, al telegramelor, al trimiterilor poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil". Totodată, atrage atenţia Băsescu, în Capitolul IV "Raporturile Parlamentului cu Guvernul", la art. 115 al.(6) este prevăzut faptul că "ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie", potrivit Agerpres. 

[citeste si]    


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel