Băsescu: De la Corneliu Coposu am învățat că nu putem progresa ca țară fără...

corneliu coposu, basescu, mesaj, 100 de ani
corneliu coposu, basescu, mesaj, 100 de ani

Corneliu Coposu trebuie să rămână un model pentru clasa politica românească, pentru că de la el am învățat că nu putem progresa ca societate și ca țară fără condamnarea comunismului și fără asumarea trecutului istoric, susține președintele Traian Băsescu în mesajul transmis cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea fostului lider al opoziției din România postdecembristă.

„Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, om politic de o remarcabilă verticalitate morală şi etică, a cărui voce a însemnat atât de mult într-o Românie marcată de totalitarismul comunist şi de dificultăţile tranziţiei spre democraţie.

Citește și Ce se va întâmpla cu celula "Corneliu Coposu" de la Fortul 13

Membru de marcă al PNȚCD, Corneliu Coposu a asigurat, în spaţiul dezbaterilor civice şi pe scena politică din țara noastră, continuitatea unor valori pe care le-a ilustrat şi asumat în planul acţiunii, libertate, demnitate, respect pentru drepturile individuale și solidaritate cu destinul unei Românii pentru a cărei orientare europeană a luptat întreaga viață. De la Corneliu Coposu am învățat că fără condamnarea comunismului şi fără asumarea trecutului istoric nu putem progresa ca societate și ca țară. Corneliu Coposu a susţinut, cu luciditate critică şi responsabilitate civică, aceste principii drept pentru care trebuie să rămână un model pentru clasa politică românească", este mesajul președintelui Traian Băsescu, publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Citește și Băsescu este cum era și Coposu. Vezi cine a spus asta

În urmă cu un secol, în ziua de 20 a lunii mai, se năștea Corneliu Coposu, fost deţinut politic sub regimul comunist timp de 17 ani, din care opt de izolare, după ce a fost condamnat la muncă silnică pe viață în ceea ce s-a numit Înscenarea de la Tămădău. Corneliu Coposu a  fost eliiberat din închisoare în 1964. După căderea regimului comunist, Corneliu Coposu a devenit liderul opoziției din România. El a încetat din viaţă la 79 de ani, în noiembrie 1995, în urma unu atac de cord. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel