Băsescu: Constructorii noştri au fost decimaţi. Voi propune o lege

Traian Băsescu va propune ca firmele care câştigă licitaţii în lucrări de infrastructură să nu poată subcontracta decât lucrări secundare.

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat joi că săptămâna viitoare va depune un proiect de lege care prevede ca firmele care câştigă licitaţii în lucrări de infrastructură să nu poată subcontracta decât lucrări secundare.

'Constructorii noştri au fost decimaţi pe de o parte de DNA, care nu s-a dus numai pe om, s-a dus şi pe firmă şi a făcut-o zob, dar au mai fost decimaţi de o legislaţie şi eu, săptămâna viitoare, îmi propun să depun o iniţiativă legislativă, care nu contravine normelor Uniunii Europene, în care firmele care câştigă licitaţii în lucrări de infrastructură, căi ferate, autostrăzi, regularizări de râuri, deci licitaţii mari, să nu poată să subcontracteze decât lucrări secundare. La o autostradă, foarte bine, ai câştigat tu, Strabag, dar nu poţi să iei români la care să le dai 20 de dolari pe zi, când tu iei 100 de dolari pe zi. Dacă ai câştigat tu, Strabag, fă-o tu. Şi ăsta a fost un factor de distrugere a constructorilor români', a spus Băsescu la B1 TV.

El a adăugat că firme care câştigau licitaţii de sute de milioane de euro îi subcontractau 'pe amărâţii ăştia' la preţuri foarte mici, de unde a venit şi calitatea slabă a multora dintre lucrări.

'Le-au dat preţuri foarte mici, ăştia, ca să nu îşi piardă muncitorii, le-au acceptat la preţuri cu care nici nu puteau trăi, au utilizat materiale de proastă calitate şi acum vedem care sunt efectele. M-am uitat în legislaţia europeană, dacă ai câştigat licitaţia, nu ai dreptul să contractezi decât lucrări secundare de genul faci WC-urile pe lângă autostradă, faci iluminatul pentru autostradă şi pentru ştiu eu ce trecere', a afirmat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel