Băsescu-Chirieac, ceartă violentă în direct. Afirmații halucinante ale fostului președinte

Noul Cod Penal a fost un motiv de laudă pentru Traian Băsescu pe vremea președinției. Acum, în calitate de fost președinte al României, Traian Băsescu face afirmații halucinante: de vină este "procurorul Victor Viorel Ponta" pentru greșelile din noul Cod Penal. Mai mult, Traian Băsescu adaugă că la Cotroceni nu putea să ia articolele Codului Penal în parte să le citească, așa că le-a trecut, cum s-ar spune, pe nevăzute.

Duminică seară, Traian Băsescu a fost invitat la România TV. Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică și  un schimb de replici cu Traian Băsescu. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că fratele său este nevinovat, în dosarul Bercea. Bogdan Chirieac l-a întrebat dacă este normal ca "un nevinovat" să stea un an la închisoare, în baza legilor reformate în mandatul său.

Băsescu, replici acide: "e întotdeauna uluit"; "vorbiți ca o țațică"

În acest context, la începutul intervenției telefonice Bogdan Chirieac a spus: "Sunt uluit".

Traian Băsescu a avut o intervenție imediată: "Bogdan Chirieac e întotdeauna uluit".

Analistul politic a continuat: "... că spuneți că fratele e nevinovat, că un om nevinovat a stat un an în arest preventiv în baza Codului Penal pe care-l lăudați".

Traian Băsescu a revenit acid: "Vorbiți ca o 'țățică' care nu știe de separația puterilor în stat".

Bogdan Chirieac a continuat prin a sublinia ideea inițială: "În timpul mandatului dumneavoastră rezultă că au fost luate decizii incorecte în justiție?".

Răspunsul lui Traian Băsescu a fost: "Categoric resping modul în care puneți întrebarea".

Bogdan Chirieac a replicat: "Propun să nu ne jignim. Legile justiției au trecut pe la dumneavoastră, v-ați făcut un titlu de glorie din asta".

Traian Băsescu a amenințat cu părăsirea emisiunii: "Eu nu sunt obligat să rămân în dialog, dacă nu încetați să mai mințiți". Bogdan Chirieac i-a atras atenția că trebuie să se respecte reciproc și să vorbească ca un fost președinte. Traian Băsescu a continuat să-l atace pe analistul politic.

Băsescu: Procurorul Victor Viorel Ponta, autorul Noului Cod Penal

Fostul președinte a continuat cu o afirmație uluitoare. ”Noul Cod Penal și cel de procedură de penală au stat trei ani în Parlament, a spus Băsescu. Cine a condus comisia de redactare? Nu cumva dl. procuror Victor Viorel Ponta?”. După ce a dat de înțeles că autorul codurilor este Ponta, Traian Băsescu s-a derobat și de răspunderea promulgării acestora. ”Când le-a trecut prin Parlament, au ajuns la președinte și președintele ce voiați să facă, să le verifice articol cu articol?".

Practic, Traian Băsescu a susținut că la președinție nu citea legile primite de la Parlament, deși în repetate rânduri a retrimis legi cu observații foarte precise.

Întrebat dacă actualul Cod Penal ar trebui rectificat, Traian Băsescu a spus: "Categoric, da, sunt erori de redactare, a arătat CCR, la 40 de articole". Fostul președinte a mai spus că este de părere că articolul cu abuzul în serviciu va fi declarat neconstituțional. El a vrut să infirme temerile că eliminarea abuzului în serviciu va duce la închiderea multor dosare aflate în lucru. ”Nu scapă nimeni de dosare, asta este doar o poveste lansată în spațiul public, ca să fie pusă presiune pe CCR, a replicat Traian Băsescu.

Subiectul interviului a fost schimbat de moderatoare, care a trecut la teme economice, Traian Băsescu nu a putut depăși divergențele cu Bogdan Chirieac. ”Mai am de tranșat o chestiune cu dl. Chirieac, a spus fostul președinte. Chirieac vrea să se prezinte ca monumentul decenței, dar ori de câte ori este într-un studio de televiziune nu știe decât să jignească mandatul meu”, s-a plâns Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel