Băsescu cere din nou demisia lui Corlățean, după ce BEC a contrazis MAE

[] []

08 noi 2014 / 18:20
Salveaza PDF Comentarii

Președintele Traian Băsescu cere demiterea ministrului de Externe, Titus Corlățean, pentru a doua oară în ultimele zile, acuzându-l că a dezinformat când a afirmat că MAE nu poate suplimenta numărul secțiilor de votare din Diaspora, informație contrazisă ulterior de Biroul Electoral Central.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Traian Băsescu, a luat notă de poziţia Biroului Electoral Central (BEC) cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe să mărească numărul secţiilor de votare din străinătate, astfel încât să permită tuturor cetăţenilor români din afara graniţelor să-şi poată exercita dreptul constituţional de a vota.

Șeful statului cere demiterea lui Corlățean pe motiv că șeful diplomației române a încercat să-i împiedice să voteze pe românii din străinătate.

"În acelaşi timp, domnul preşedinte Traian Băsescu a luat notă de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a lansat-o în spaţiul public prin declaraţia de presă de vineri, 7 noiembrie a.c., în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secţii de votare din străinătate, deşi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicată ca atare în Monitorul Oficial.

TITUS CORLĂȚEAN va vota la LONDRA pe 16 noiembrieÎn condiţiile în care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a dezinformat într-o declaraţie de presă, dorind în acest fel să împiedice dreptul constituțional al cetățenilor români din străinătate de a vota, domnul preşedinte Traian Băsescu consideră că se impune demiterea imediată a acestuia", spune Traian Băsescu.

Președintele conchide prin cere  va autoritățile să ia toate măsurilor care se impun pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să poată vota.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28