Băsescu, către politicienii francezi: Totul are o limită. Vezi motivul

Președintele Traian Băsescu, invitat în emisiunea "După 20 de ani", transmisă duminică la Pro TV, a precizat că mesajul său către politicienii francezi, în problematica Schengen, este că "totul are o limită!", apreciind, totodată, că francezii sunt mai deranjaţi de "furtişagurile" romilor decât de faptul că îi "fură gulerele albe cu miliardele". 

[caption id="attachment_370861" align="alignleft" width="310"] Sursa foto: evz.ro[/caption]

"Aş face un comentariu la adresa politicienilor francezi, este simplu: totul are o limită, nu poţi să invoci minoritarea roma care este la Paris pentru Schengen. Schengen este cu totul altceva, şi minciuna că dacă nu intrăm în Schengen nu vor mai fi ţigani, romi, în Franţa este demontabilă cu ochiul liber. România nu e în Schengen şi romii sunt acolo. Dar Franţa de ce nu accesează bani de la UE destinaţi problemei roma. Aşa cum România accesează bani pentru programe pentru romi, şi Franţa poate accesa bani", a afirmat Băsescu, citează gandul.info.

După ce a a declarat că se așteaptă ca Germania "să rămână corectă", în problema Schengen, șeful statului a subliniat că nu l-a auzit pe preşedintele Francois Hollande exprimându-se în această chestiune, dar că va "discuta sigur" în luna octombrie la Consiliul European.

"Trebuie să rămânem totuşi în nişte standarde europene. Nu ne mai poate reproşa nimeni că justiţia ascunde infractori, nu ne poate reproşa nimeni că nu ne-am dotat frontierele. Sigur, dacă este un semn de întrebare este cât de corecţi sunt oamenii de la frontiere şi asta e mai greu de evaluat, dar nu au decât să facă sondaje. Pot să trimită cetăţeni acoperiţi cu droguri să vadă dacă se înţeleg cu polişistul nostru de frontieră, cu vameşul. Îşi pot trimite oameni care să facă în frontieră lucruri ilegale pentru a testa durabilitatea sistemului de protecţie a frontierelor UE. Dar nu pot să spună: nu vrem pentru că sunt romi la Paris", a mai declarat preşedintele, susținând, în continuare, că francezii sunt mult mai deranjați de "furtișaguri", decât de "un tun de bancă".

"E mult mai deranjant furtişagul în autobuz sau cerşitul, pentru francezi, decât faptul că-i dă un tun o bancă. Asta-i realitatea. Când îi fură gulerele albe cu miliardele sunt mai puţin deranjaţi decât de un rom care întinde mânuţa", a mai afirmat Traian Băsescu.

Recent, site-ul postului de radio Europe1.fr a citat un colaborator apropiat al preşedintelui francez, căruia nu i s-a precizat însă identitatea, care a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece condiţiile nu vor fi îndeplinite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel