Băsescu, către FMI: Când ați venit în vară, eram în vacanță, la garaj

basescu
basescu

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit miercuri cu delegația Fondului Monetar Internațional, Uniunii Europene și Băncii Mondiale, amintindu-le reprezentanților că nu s-a putut vedea cu aceștia și în vară, deoarece era ”în vacanță, la garaj,” scrie Mediafax.

Traian Băsescu își aduce amuzat aminte de perioada verii trecute când a fost suspendat. El a remarcat la începutul întâlnirii de miercuri cu reprezentanții FMI, UE, BM, că în iulie nu i-a putut onora cu prezența pentru că era în vacanță, la garajul său. ”În primul rând, bine ați venit. Nu ne-am mai văzut de ceva timp. Eu eram în vacanță în vară, când ați făcut vizita aici, în România. Eu mă aflam într-un garaj", le-a spus președintele, râzând, membrilor delegației organismelor financiare internaționale. La fel ca în august, delegația FMI care și-a început vizita în România pe șase noiembrie, este condusă de Erik Vrijer.

O delegație comună a FMI, UE și BM a venit în București pe 31 iulie, după aflarea rezultatului de la referendumul pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu. Comisia s-a aflat în România pentru evaluarea acordului preventiv cu statul român și pentru consultări periodice. Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la Fond.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel