Băsescu, către Dragnea: Veți fi dat afară din PSD pentru această poză

Anca Murgoci / 01 dec 2014 / 19:30 Salveaza PDF Comentarii

Traian Băsescu a organizat, luni seară, la Cotroceni, în Sala Unirii ultima recepţie cu prilejul Zilei Naţionale a României.

VEZI ȘI: Problemă pentru Iohannis în diaspora: Mall-ul din Berlin a dat țeapă muncitorilor români

 

Printre politicienii prezenți la recepție s-a aflat și Liviu Dragnea. Vicepremierul a făcut o fotografie cu președintele încă în funcție. Cu acest prilej, Traian Băsescu i-a spus, în spirit de glumă, lui Liviu Dragnea: "Veți fi dat afară din PSD pentru această poză pe care am făcut-o împreună", informează România TV.

După ce s-au fotografiat, cei doi au avut un scurt dialog, după care au plecat împreună, ieşind prin biblioteca Palatului Cotroceni.

Discurs la Cotroceni

Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul recepţiei de Ziua Naţională a României, că pe 16 noiembrie, românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile. Această declarație a președintelui a fost răsplătită cu ropote de aplauze.

"La 1 Decembrie 1918 se înfăptuia România Mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei la România. Nu am fi trăit probabil niciodată acest moment fără existența unor bărbați de stat vizionari precum premierul Ion I.C. Brătianu, Regele Ferdinand Întregitorul sau generalii români care au condus marile bătălii ale unirii din Primul Război Mondial la Mărăști, Mărășești și Oituz", a zis Traian Băsescu.

"1 Decembrie 1918 este punctul de referință în veacuri a reunirii tuturor românilor în același stat. Istoria din acest moment ne învață că putem să răzbim în momente grele numai cu solidaritate și coeziune prin definirea coerentă a interesului național. România și poporul său au darul de a renaște în momente cheie și de a reușit să-și adune toate resursele pentru a răsturna perspectivele cele mai întunecate", a spus Traian Băsescu.

"Ce probă mai importantă a forței și vitalității poporului român decât 1 Decembrie care ne vorbește despre unirea de neam ca voință și fundament al spiritualității românești. Generația actuală nu are decât de învățat de la aceste momente istorice. Aș face o paranteză. Și pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile. Nu putem trece prin furtuna schimbărilor lumii contemporane dacă nu redescoperim o valoare importantă: patriotismul. Elitele politice trebuie să înțeleagă un lucru esențial: niciodată nu vor rezista în fruntea națiunii dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înainte evoluției poporului român", a adăugat Traian Băsescu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24