Băsescu, atenționare dură pentru Iohannis și Cioloș: E COD ROȘU

Fostul preşedinte Traian Băsescu reacționează după ce Ministerul Sănătății, cu aprobarea Parchetului General, a făcut vineri publică lista cu cele 50 de unităţi medicale din ţară unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanţilor. Potrivit fostului șef al statului, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloş ar trebui să declare ''COD ROȘU'' în sănătate. 

"COD ROŞU în sănătate.

Cu privire la informaţia dată de Ministerul Sănătăţii că 51 de spitale, reprezentând circa 20% din spitalele din România, sunt infectate (să dea Dumnezeu să nu fie mai multe), cred că domnii Iohannis şi Cioloş trebuie să citească OUG nr. 21/ 2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

În acest sens, redau punctul A de la articolul 2 al OUG, "situaţie de urgenţă – evenimente excepţionale, cu caracter non militar, care ameninţă viaţa sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile material şi culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse specializate şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate" şi punctul D, din acelaşi OUG nr 21/2014, "starea potenţial generatoare de situaţii de urgenţă – complex de factori de risc care, prin evoluţia lor necontrolată şi iminenţa ameninţării, ar putea aduce atingere vieţii şi sănătăţii populaţiei, valorilor materiale şi culturale importante şi factorilor de mediu".

Eventual, citiţi şi raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Sănătate, condusă de dl profesor doctor Cristian Vlădescu, din 2008.

Domnilor Iohannis şi Cioloş, este COD ROŞU în sănătate", este mesajul transmis, vineri, de fostul președinte Traian Băsescu, pe pagina sa de socializare.

Ministerul Sănătății a anunțat, astăzi, că 50 de spitale din 23 de judeţe ale ţării au folosit dezinfectant diluat. Potrivit Ministerului Săntăţii, în spitalele în care s-au găsit probleme, au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. Ministerul Sănătăţii mai informează că acţiunile de control continuă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel